Đorđević: Skidam kapu za pristup momaka!

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević je prezadovoljan pristupom igrača Srbije u pobedi nad Grčkom.  Lučić: Dobri smo, nije ovo pravo lice Grka! Košarkaš Bajerna Vladimir Lučić kaže da je zadovoljan igrom Srbije u pobedi nad Grčkom na turniru "Trofej Beograda" 93:61 u subotu uveče.

Košarka 13.08.2017 | 15:30
Đorđević: Skidam kapu za pristup momaka!
"Orlovi" su od Grka bili bolji sa 93:61 u svom prvom meču na turniru "Trofej Beograda".

"Mislim da je Grčka malo više osetila utakmicu od sinoć. Moramo da budemo pošteni prema svemu i ne treba da gledamo statistiku i rezultat. Ovo su trening utakmice, radimo, spremamo se...", rekao je Đorđević novinarima posle utakmice. 

Srbija je pobedila Grčku pre svega zahvaljujući fanatičnoj i konstantnoj odbrani, ali i zahvaljujući izvanrednom šutu sa svih pozicija. 

"Mi pored svega treba da gledamo u svoj tanjir, da gledamo svoje stvari, da se okrenemo našoj igiri. Znamo šta nas čeka, ne bojimo se i ne strahujemo. Hoćemo da iznesemo našu košarku na teren", dodao je Đorđević. 

Grčka je igrala bez Janisa Adetokumba, dok za Srbiju nisu igrali Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica i Marko Simonović. 

"Grčka je sjajna ekipa... Nijedna ekipa neće sada da otvori sve karte, tako oni danas nisu uvrstili Adetokumba, ali nije ni kod nas bilo par igrača. Sigurno je da im on dodaje kvalitet, on je ol-star igrač, koji je napredovao brzinom svetlosti. Sigurno će im dati mnogo, atletikom i fizikalijama", rekao je srpski selektor. 

Upitan da li je zadovoljan pristupom svoje ekipe na večerašnjoj utakmici, selektor je u šali rekao, "Uopšte nisam zadovoljan". 

On podseća da je utakmica kontrolna i da zbog toga ne treba igru Srbije i Grčke svoditi na četiri četvrtine odigrane u subotu uveče. 

"Ne treba gledati 40 minuta ove utakmice. Mogu da budem zadovoljan delom prvog poluvremena kada je igra bila na nivou, pre svega njihova, nije bila borbena i odbrambena. Posle u drugom su imali neke petorke za koje mislim da nisu igrali ni na treningu. Treba samo ići dalje. Zaboraviti ovo danas, razmišljati o sutrašnjem danu. Ja bih voleo da bude teža utakmica. To nam treba, da igramo na jednu loptu", rekao je Đorđević. 

"Moji igrači ovako igraju, takva im je karakteristika i mene to može samo da raduje. Skidam kapu za pristup", dodao je 'Sale Nacionale'. 

Publici se zahvalio na podršci i pozvao ih i u nedelju da dođu i ispune dvoranu "Aleksandar Nikolić" na meču protiv Crne Gore koji se takođe igra od 21.00 sat.

Lučić: Dobri smo, nije ovo pravo lice Grka! Košarkaš Bajerna Vladimir Lučić kaže da je zadovoljan igrom Srbije u pobedi nad Grčkom na turniru "Trofej Beograda" 93:61 u subotu uveče.

Vladimir Lučić je jedan od igrača kome se prethodnih godina nikako nije dalo da zaigra za nacionalni dres, uglavnom zbog povreda.

Protiv Grka je obukao nacionalni dres i na najbolji način opravdao poverenje selektora Saše Đorđevića. Sa 13 poena je uz Bogdanovića i Marjanovića bio jedan od najboljih na parketu.

"Prva prava provera posle silaska sa Kopaonika protiv vrlo ozbiljne ekipe Grčke. Možda se nisu pokazali u najboljem svetlu i sigurno ovo nije realno stanje ekipe. Nije igrala prva zvezda plus su se verovatno osećale posledice jučerašnjeg meča, ali sve u svemu mislim da za prvu pravu proveru i probleme koje mi imamo s povredama, da smo izgledali prilično dobro", rekao je Lučić posle utakmice. 

On smatra da je pobeda od 32 poena razlike nerealna, posebno ako se uzme u obzir da Grcima nije igrao Janis Adetokumbo, ali je zadovoljan kako je igrala Srbija. 

"Mislim da je ipak nerealan, oni grade svoju igru oko Janisa i sigurno je druga ekipa sa njim na terenu. Opet i oni izlaze iz bazičnih priprema i ne može da se očekuje da u dva dana igraju dve utakmice na visokom nivou. Ali mislim da smo mi iznenađujuće dobro izgledali". 

Posle kapitenske uloge i dobrih igara u Partizanu, otišao je u inostranstvo, a igranje u nacionalnom dresu ga je bar nakratko vratilo u prestonicu Srbije. 

"Svakome od nas prija da se vrati u Beograd i većina nas je odavde i počela sve i lepa je stvar vratiti se ovde igrati i pobediti", naglasio je Lučić, koji je prokomentarisao i narednog protivnika Srbije u poslednjoj utakmici "Trofeja Beograda", reprezentaciju Crne Gore. 

"Isto jedna prava ekipa, dolaze iz dana odmora, oni su možda i više u takmičarskom ritmu nego mi tako da videćemo biće teško, nadam se da će biti pun Pionir i da ćemo ponoviti dobru igru i pobedu", kaže Lučić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar