Џексон: Шта се је**те десило са Никсима?!

Бившем председнику Њујорк Никса Филу Џексону није јасно шта се десило са екипом којом је управљао претходних година.

Кошарка 15.08.2017 | 08:30
Џексон: Шта се је**те десило са Никсима?!
Џексон је у сезони 2013/2014. дошао на место председника и сви су са Кармелом Ентонијем у тиму и њиме у управи очекивали нагли узлет екипе са Велике јабуке.

"Међутим, још увек ми није јасно шта се је*оте десило током претходне три године у кошарци Никса. У том смислу, нисам љут већ разочаран што нисам могао да испуним мисију. Победе су приоритет у Њујорку и нисам могао да те момке водим до преко 50% победа током сезоне, да бисмо имали и простора за изградњу екипе", рекао је Џексон за Патреон, Питера Весија. 

Имао је 'Зен мастер' и неких добрих потеза које су сви оспоравали. Један такав је бирање са четвртог места Кристапса Порзингиса кога је публика извиждала, а он се врло брзо показао као млада звезда у успону НБА лиге. 

Истини за вољу, Џексон је потом намеравао и да трејдује Порзингиса за Лонза Бола, а у јуну је смењен са места председника клуба. 

Замера му се што је упорно покушавао да форсира напад 'троугао' који екипи једноставно није ишао. Треба напоменути да је Фил Џексон власник 13 НБА прстенова што као играч, што као тренер Чикаго Булса и Лос Анђелес Лејкерса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар