Чавић: Ово је већа неправда од моје!

"Догодила се велика срамота", каже легендарни српски пливач, који зна како је кад не освојиш злато иако си био најбољи.

Остали спортови 13.08.2017 | 16:30
Чавић: Ово је већа неправда од моје!
Ивани Шпановић се у Лондону поцепао папир на леђима, а Милорад Чавић у Пекингу није притиснуо тастер довољно јако.

Чувени српски пливач, некадашњи шампион света, добро је осетио на својој кожи шта значи болан пораз због ствари која је ван твоје моћи. У чувеној трци на 100 метара делфин на Олимпијским играма у Пекингу победио је Мајкла Фелпса, стигао пре њега до циља, али је ипак освојио сребро јер је "слабо притиснуо тастер".

У петак увече, Ивана Шпановић остала је у Лондону без злата на слично болан начин.

Најбоља српска атлетичарка скочила је најдаље у финалу Светског првенства, али није освојила ниједно одличје јер јој је зихернадла на леђима поцепала папир са "бројем", који је пао у песак пре ње. 

И даље није јасно како, али судије су потом нашле "траг папира" и утврдиле да је пао тачно на 6,91 и оставио је без медаље за центиметар!

Милорад Чавић добро зна како је кад победиш, а изгубиш.

Он је видео шта се догодило у Лондону и у суботу пружио подршку Ивани:

"Просто речено, сматрам да је Ивана Шпановић доживела већу неправду од моје у Пекингу. Ово је велика срамота и скандалозно за Светску атлетску федерацију", написао је некадашњи пливач, чији рекорд Светског првенства и даље није оборен.

Најбоља српска је била четврта у финалу скока у даљ на светском шампионату у Лондону, а њен последњи скок је изазвао контроверзе.

Резултат је показао да је у шестој серији имала резултат 6,91 метар, иако је деловало као да је скочила даље, али је папир са бројем на ледјима дотакао песак.

Уложена је жалба на тај скок, али је одбијена.

Извор: мондо.рс/Б2

Коментари / 0

Оставите коментар