Čavić: Ovo je veća nepravda od moje!

"Dogodila se velika sramota", kaže legendarni srpski plivač, koji zna kako je kad ne osvojiš zlato iako si bio najbolji.

Ostali sportovi 13.08.2017 | 16:30
Čavić: Ovo je veća nepravda od moje!
Ivani Španović se u Londonu pocepao papir na leđima, a Milorad Čavić u Pekingu nije pritisnuo taster dovoljno jako.

Čuveni srpski plivač, nekadašnji šampion sveta, dobro je osetio na svojoj koži šta znači bolan poraz zbog stvari koja je van tvoje moći. U čuvenoj trci na 100 metara delfin na Olimpijskim igrama u Pekingu pobedio je Majkla Felpsa, stigao pre njega do cilja, ali je ipak osvojio srebro jer je "slabo pritisnuo taster".

U petak uveče, Ivana Španović ostala je u Londonu bez zlata na slično bolan način.

Najbolja srpska atletičarka skočila je najdalje u finalu Svetskog prvenstva, ali nije osvojila nijedno odličje jer joj je zihernadla na leđima pocepala papir sa "brojem", koji je pao u pesak pre nje. 

I dalje nije jasno kako, ali sudije su potom našle "trag papira" i utvrdile da je pao tačno na 6,91 i ostavio je bez medalje za centimetar!

Milorad Čavić dobro zna kako je kad pobediš, a izgubiš.

On je video šta se dogodilo u Londonu i u subotu pružio podršku Ivani:

"Prosto rečeno, smatram da je Ivana Španović doživela veću nepravdu od moje u Pekingu. Ovo je velika sramota i skandalozno za Svetsku atletsku federaciju", napisao je nekadašnji plivač, čiji rekord Svetskog prvenstva i dalje nije oboren.

Najbolja srpska je bila četvrta u finalu skoka u dalj na svetskom šampionatu u Londonu, a njen poslednji skok je izazvao kontroverze.

Rezultat je pokazao da je u šestoj seriji imala rezultat 6,91 metar, iako je delovalo kao da je skočila dalje, ali je papir sa brojem na ledjima dotakao pesak.

Uložena je žalba na taj skok, ali je odbijena.

Izvor: mondo.rs/B2

Komentari / 0

Ostavite komentar