Барселона потрошила 40 милиона на играча из Кине!

Играч кога је Барселона "јурила" читав прелазни рок на крају и долази у њихове редове. . .  Бомба с Острва - Барса купила Паулиња за 40. 000. 000! Жеља Ернеста Валвердеа је изгледа испуњена.

Фудбал 13.08.2017 | 13:45
Барселона потрошила 40 милиона на играча из Кине!
Барса је остала без најбољег Бразилца, у преговорима је са другим, а на крају је трећи потписао!

Везиста Паулињо (28), који има двогодишње искуство играња у јакој Премијер лиги и који је претходне две године ипак провео у далекој Кини, постаће нови фудбалер Барселоне након што је шпански клуб договорио да га трансфер вредан 40 милиона евра.

Ову вест објавили су водећи шпански и енглески листови и делује да је посао "већ завршен", а у наредним данима, пре почетка Примере, он би требало да буде и представљен на "Камп Ноу".

Жозе Пауло Безера Масијел Жуниор, како гласи пуно име овог играча, професионалну каријеру је почео у литванском Вилњусу 2006. године, да би преко пољског Лођа стигао до домовине Бразила. Тамо се прославио играјући за Коринтијанс, да би 2013. године стигао у Тотенхем за који је одиграо 45 мечева и дао шест голова. За кинески клуб је за две године одиграо 63 меча и дао 17 голова.

Овај потез управе Барселоне значи и да Барса одустаје од везисте Нице Жан-Мишела Серија, ког је препоручио Ћави.

Ништа Филипе Кутињо, ништа Усман Дембеле, ни Ињиго Мартинез од кога се на крају одустало - прва Барселонина куповина од историјске продаје Нејмара биће - Паулињо!

Мада је још рано за доношење било каквих закључака, британски Дејли Мејл лансирао је бомбастичну вест да је Барселона ипак искеширала тражених 40.000.000 евра Гуангџоуу Еверграндеу за бразилског везисту и да ће трансфер бити завршен већ у понедељак.

Тада се, заправо, очекује да Паулињо допутује у Барселону, после чега следе лекарски прегледи и потписивање уговора. А наводно је договорена четворогодишња сарадња, до јуна 2021. године.

Каталонски Мундо Депортиво, који ретко када греши када су информације са стадиона Камп Ноу у питању, је преко својих извора из Барселоне потврдио да су преговори с кинеским клубом у поодмаклој фази и да би могли да буду завршени јако брзо. Можда чак и у наредних 48 сати.  

Паулињо је последње три године провео у кинеској Суперлиги, где је демонстрирао завидан ниво игре, што га је учинило стандардним репрезентативцем Бразила, али и уврстило јако високо на Барселонину листу жеља. Толико да Ернесто Валверде није желео да попусти све док трансфер није завршен.

Додуше, британски портал јавља да Паулињов долазак нема апсолутно никакве везе са потенцијалним трансферима Кутиња и Дембелеа, те да клуб и даље води интензивне преговоре са Ливерпулом и Дортмундом око два трансфера која би у тоталу могла да изађу на преко 240.000.000 евра!

Пред Паулиња, Барселона је ангажовала његовог сународника Марлона (4.5 милиона фунти), Ђерара Делофеуа (10) и Нелсона Семеда (27.5)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар