Barselona potrošila 40 miliona na igrača iz Kine!

Igrač koga je Barselona "jurila" čitav prelazni rok na kraju i dolazi u njihove redove. . .  Bomba s Ostrva - Barsa kupila Paulinja za 40. 000. 000! Želja Ernesta Valverdea je izgleda ispunjena.

Fudbal 13.08.2017 | 13:45
Barselona potrošila 40 miliona na igrača iz Kine!
Barsa je ostala bez najboljeg Brazilca, u pregovorima je sa drugim, a na kraju je treći potpisao!

Vezista Paulinjo (28), koji ima dvogodišnje iskustvo igranja u jakoj Premijer ligi i koji je prethodne dve godine ipak proveo u dalekoj Kini, postaće novi fudbaler Barselone nakon što je španski klub dogovorio da ga transfer vredan 40 miliona evra.

Ovu vest objavili su vodeći španski i engleski listovi i deluje da je posao "već završen", a u narednim danima, pre početka Primere, on bi trebalo da bude i predstavljen na "Kamp Nou".

Žoze Paulo Bezera Masijel Žunior, kako glasi puno ime ovog igrača, profesionalnu karijeru je počeo u litvanskom Vilnjusu 2006. godine, da bi preko poljskog Lođa stigao do domovine Brazila. Tamo se proslavio igrajući za Korintijans, da bi 2013. godine stigao u Totenhem za koji je odigrao 45 mečeva i dao šest golova. Za kineski klub je za dve godine odigrao 63 meča i dao 17 golova.

Ovaj potez uprave Barselone znači i da Barsa odustaje od veziste Nice Žan-Mišela Serija, kog je preporučio Ćavi.

Ništa Filipe Kutinjo, ništa Usman Dembele, ni Injigo Martinez od koga se na kraju odustalo - prva Barselonina kupovina od istorijske prodaje Nejmara biće - Paulinjo!

Mada je još rano za donošenje bilo kakvih zaključaka, britanski Dejli Mejl lansirao je bombastičnu vest da je Barselona ipak iskeširala traženih 40.000.000 evra Guangdžouu Evergrandeu za brazilskog vezistu i da će transfer biti završen već u ponedeljak.

Tada se, zapravo, očekuje da Paulinjo doputuje u Barselonu, posle čega slede lekarski pregledi i potpisivanje ugovora. A navodno je dogovorena četvorogodišnja saradnja, do juna 2021. godine.

Katalonski Mundo Deportivo, koji retko kada greši kada su informacije sa stadiona Kamp Nou u pitanju, je preko svojih izvora iz Barselone potvrdio da su pregovori s kineskim klubom u poodmakloj fazi i da bi mogli da budu završeni jako brzo. Možda čak i u narednih 48 sati.  

Paulinjo je poslednje tri godine proveo u kineskoj Superligi, gde je demonstrirao zavidan nivo igre, što ga je učinilo standardnim reprezentativcem Brazila, ali i uvrstilo jako visoko na Barseloninu listu želja. Toliko da Ernesto Valverde nije želeo da popusti sve dok transfer nije završen.

Doduše, britanski portal javlja da Paulinjov dolazak nema apsolutno nikakve veze sa potencijalnim transferima Kutinja i Dembelea, te da klub i dalje vodi intenzivne pregovore sa Liverpulom i Dortmundom oko dva transfera koja bi u totalu mogla da izađu na preko 240.000.000 evra!

Pred Paulinja, Barselona je angažovala njegovog sunarodnika Marlona (4.5 miliona funti), Đerara Delofeua (10) i Nelsona Semeda (27.5)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar