Џонсон уз Ивану: Папир и зихернадле? Нема смисла!

Мајкл Џонсон, легендарни амерички спринтер и некадашњи светски рекордер, прокоментарисао је у емсији телевизије ББЦ ситуацију у вези наше Иване Шпановић.

Остали спортови 12.08.2017 | 16:45
Џонсон уз Ивану: Папир и зихернадле? Нема смисла!
Ивана је претходне ноћи остала због медаље на Светском првенству из бизарног разлога, иако је скочила преко седам метара, што је било довољно и за злато, јер јој се са леђа откачио папир са бројем и пипнуо песак, па су судије дотле мериле њен скок у даљ.

Подигла се велика прашина, српска атлетичаркса одмах је уложила жалбу, исто је недуго затим учинио и Атлетски савез Србије, али одлука није промењена и она је остала четвртопласирана. 

Иако је све било како правила налажу, просто је невероватно да у XXИ веку овакве ствари могу да утичу и обликују каријере највећих светских спортиста, с обзиром да су споменути папири прикачени за опрему спортиста, најчешће, зихернадлама. 

"Толико новца, толико технологије, а ви имате прикачене стране папира за леђа и груди најбољих спортиста и спортискиња света... И, оне се тако вијоре на ветру... То једноставно нема смисла. Име им пише и напред и позади, а то је све због спонзора – због новца", рекао је освајач четири злата на Олимпијским играма и осам најсјајнијих одличја на Светским првенствима. 

Иако то није никаква утеха нашој Ивани, као ни другим спортистима који су се суочавали са сличним проблемом, ИААФ је најавио да ће после Светског првенства у Лондону овај начин 'обележавања' спортиста бити промењен.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар