Соломон: Све за трофеје! Илиев: Он је будућност...

Нови нападач Партизана Теофилус Соломон рекао је да је дошао у велики клуб, а спортски директор Ивица Илиев је навео да је Нигеријац будућност клуба.  Соломон узео 17: Добри играчи, идемо на трофеје! Ђукић: Озбиљно појачање! Партизан представио новог нападача.

Фудбал 13.08.2017 | 20:00
Соломон: Све за трофеје! Илиев: Он је будућност...
"Знам да је Партизан веома велики и за мене добар клуб и веома сам срећан и велика ми је част што сам овде. Даћу најбоље од себе, можда и више од тога, како бисмо освајали трофеје", рекао је Соломон на промоцији.

Нигеријски нападач има 21 годину, а у Партизан је дошао на позајмицу из Ријеке. 

Он је у Ријеку дошао са 16 година и после периода у млађим категоријама три сезоне је проводио на позајмицама у неколико хрватских клубова. 

Теофилус Соломон ће у Партизану носити дрес са бројем 17. 

Спортски директор црно-белих Ивица Илиев рекао је да му се допада Соломон и да он Партизану може да "донесе плус". 

"Соломона видим као велики потенцијал и будућност у нападачкој линији. До сада сам се базирао на играчима који истог тренутка када дођу морају да буду најбољи и одмах донесу то што је Партизану потребно", рекао је Илиев. 

Ивица Илиев је, ипак, истакао да очекује да ће Соломон веома брзо показати квалитет. 

Партизан је претходно довео Немању Милетића из Вестерлоа и Сејдубу Суму из Слован Братиславе, док су отишли Никола 'Блеки' Миленковић, Душан Влаховић и Леодардо да Силва.

Сад је и званично: Партизан је представио Теофилуса Соломона као новог нападача!

Нигеријац је на промоцији у Хумској 1 задужио дрес број 17 на полеђини и најавио да ће покушати да угради себе у пројектоване успехе црно-белих.

„Тешко ми је да објасним колико сам срећан и почаствован што сам дошао овде. Нисам много знао о клубу, али сам отишао на Гугл, уверио се да је Партизан велики и да је најбоље решење за мене. Зато ми је драго што сам дошао“, рекао је нападач Ријеке на једногодишњој позајмици, а ако се испостави да је вредан ангажмана српски шампион ће имати право да потпише с њим уговор до лета 2021. године.

Ђурђевић има проблем пред дерби са Војводином

Соломон има 21 годину, одликују га брзина и експлозивност, а на Топчидерском брду се надају да ће да проради и у голгетерском смислу, с обзиром да му то није била јача страна током позајмица у Поморцу, Задру, Шибенику и Истри.

„Што се тиче тренера Ђукића, знам да је захтеван. Играче још не знам, о њима сам се информисао на интернету, чини ми се да су добри. Даћу све од себе. Ма, и више од тога. Наш циљ је да урадимо све што је у нашој моћи како бисмо освојили трофеје“, нада се берићетној сезони Теофилус Соломон.

Из Партизана је објашњено да ће Соломон, с обзиром на младост (има 21 годину) добити одређену врсту растерећења и кредита. Биће му скинут притисак с леђа да одмах покаже због чега је доведен, јер у клубу верују како је потенцијал за будућност и да би га постепено требало уводити у ритам.

„Сигурно ће представљати велико, озбиљно појачање. Реч је о шпицу, голгетеру, младом момку... Не желимо да му ставимо притисак, него да нам из мирноће пружи максиум. Пред њим је велика будућност“, уверен је стратег Парног ваљка, Мирослав Ђукић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар