Solomon: Sve za trofeje! Iliev: On je budućnost...

Novi napadač Partizana Teofilus Solomon rekao je da je došao u veliki klub, a sportski direktor Ivica Iliev je naveo da je Nigerijac budućnost kluba.  Solomon uzeo 17: Dobri igrači, idemo na trofeje! Đukić: Ozbiljno pojačanje! Partizan predstavio novog napadača.

Fudbal 13.08.2017 | 20:00
Solomon: Sve za trofeje! Iliev: On je budućnost...
"Znam da je Partizan veoma veliki i za mene dobar klub i veoma sam srećan i velika mi je čast što sam ovde. Daću najbolje od sebe, možda i više od toga, kako bismo osvajali trofeje", rekao je Solomon na promociji.

Nigerijski napadač ima 21 godinu, a u Partizan je došao na pozajmicu iz Rijeke. 

On je u Rijeku došao sa 16 godina i posle perioda u mlađim kategorijama tri sezone je provodio na pozajmicama u nekoliko hrvatskih klubova. 

Teofilus Solomon će u Partizanu nositi dres sa brojem 17. 

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev rekao je da mu se dopada Solomon i da on Partizanu može da "donese plus". 

"Solomona vidim kao veliki potencijal i budućnost u napadačkoj liniji. Do sada sam se bazirao na igračima koji istog trenutka kada dođu moraju da budu najbolji i odmah donesu to što je Partizanu potrebno", rekao je Iliev. 

Ivica Iliev je, ipak, istakao da očekuje da će Solomon veoma brzo pokazati kvalitet. 

Partizan je prethodno doveo Nemanju Miletića iz Vesterloa i Sejdubu Sumu iz Slovan Bratislave, dok su otišli Nikola 'Bleki' Milenković, Dušan Vlahović i Leodardo da Silva.

Sad je i zvanično: Partizan je predstavio Teofilusa Solomona kao novog napadača!

Nigerijac je na promociji u Humskoj 1 zadužio dres broj 17 na poleđini i najavio da će pokušati da ugradi sebe u projektovane uspehe crno-belih.

„Teško mi je da objasnim koliko sam srećan i počastvovan što sam došao ovde. Nisam mnogo znao o klubu, ali sam otišao na Gugl, uverio se da je Partizan veliki i da je najbolje rešenje za mene. Zato mi je drago što sam došao“, rekao je napadač Rijeke na jednogodišnjoj pozajmici, a ako se ispostavi da je vredan angažmana srpski šampion će imati pravo da potpiše s njim ugovor do leta 2021. godine.

Đurđević ima problem pred derbi sa Vojvodinom

Solomon ima 21 godinu, odlikuju ga brzina i eksplozivnost, a na Topčiderskom brdu se nadaju da će da proradi i u golgeterskom smislu, s obzirom da mu to nije bila jača strana tokom pozajmica u Pomorcu, Zadru, Šibeniku i Istri.

„Što se tiče trenera Đukića, znam da je zahtevan. Igrače još ne znam, o njima sam se informisao na internetu, čini mi se da su dobri. Daću sve od sebe. Ma, i više od toga. Naš cilj je da uradimo sve što je u našoj moći kako bismo osvojili trofeje“, nada se berićetnoj sezoni Teofilus Solomon.

Iz Partizana je objašnjeno da će Solomon, s obzirom na mladost (ima 21 godinu) dobiti određenu vrstu rasterećenja i kredita. Biće mu skinut pritisak s leđa da odmah pokaže zbog čega je doveden, jer u klubu veruju kako je potencijal za budućnost i da bi ga postepeno trebalo uvoditi u ritam.

„Sigurno će predstavljati veliko, ozbiljno pojačanje. Reč je o špicu, golgeteru, mladom momku... Ne želimo da mu stavimo pritisak, nego da nam iz mirnoće pruži maksium. Pred njim je velika budućnost“, uveren je strateg Parnog valjka, Miroslav Đukić.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar