Црвена звезда не може да сакрије Боаћија!

"Једино што о заинтересованим клубовима за Боаћија могу да кажем је да их је из дана у дан све више, што је и логично", рекао је Ивица Павловић.  Ричмонд Боаћи и удварачи - Звезда ће разматрати само понуде јаче од 6. 000. 000?! Менаџер каже да ако црвено-бели прођу Краснодар сјајни голгетер сигурно остаје, у супротном. . .

Фудбал 13.08.2017 | 14:00
Црвена звезда не може да сакрије Боаћија!
Учинак Ричмонда Боаћија од 25 голова на 27 утакмица, уз пет асистенција, не пролази неопажено.

Центарфор Црвене звезде који једноставно не може да престане да тресе мреже од доласка у српски фудбал прошле зиме налази се на листи жеља два бундеслигаша.

После Хофенхајма, који је још раније изразио интересовање за 24-годишњег нападача из Гане, јавио се и Хановер, пише "Спортски журнал".

У игри је и московска Локомотива, наводи исти лист.

Овај спортски дневник истиче да Црвена звезда неће разматрати понуде за свог најбољег стрелца до завршетка двомеча плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе са Краснодаром, али да би потом "понуда која се не одбија" могла да доведе и до растанка пре 31. августа.

Претпоставка је да од овога неће бити ништа уколико се екипа тренера Владана Милојевића избори за јесен у Европи после пуне деценије.

За сада је једино сигурно да се трансфер варијанте неће узимати у разматрање пре мечева са Краснодаром, у плеј-офу за Лигу Европе.

"Једино што о заинтересованим клубовима за Боаћија могу да кажем је да их је из дана у дан све више, што је и логично јер постиже голове у серији. Ричмонд је срећан у Црвеној звезди, труди се максимално да реализује клупске амбиције и фокусиран је на мечеве са Краснодаром", рекао је Боаћијев менаџер у Србији, Ивица Павловић.

"У случају да се оствари пласман у групну фазу Лиге Европе, сигурно је да ће да остане на Маракани и игра то такмичење. У супротном ће се размотрити одређене варијанте, али је за сада све неизвесно. Најбитније је да игра како се очекује", додао је.

Боаћи је пролећни део сезоне провео у Црвеној звезди као позајмљен играч из италијанске Латине, која је у међувремену банкротирала, тако да је нападач из Гане имао могућност да као слободан играч оде и у друге клубове, али се одлучио да остане у Београду и трајно се веже уговором за црвено-беле.

Утолико, променила се и позиција Црвене звезде, која је сада у прилици да "дебело" уновчи Боаћијев просек од готово гола по утакмици, какав дуго није виђен у Љутице Богдана.

"Боаћи, Канга, Доналд и Ле Талек су кичма тима и ниједна понуда за њих неће се разматрати пре краја квалификација за Лигу Европе, а не знам шта би требало да се догоди да и после тога пристанемо на трансфер за неког од њих", рекао је недавно генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Прошле сезоне на 19 утакмица у Суперлиги у Купу Србије на укупно 19 утакмица - 15 голова; на старту нове само у Лиги Европе седам комада на шест мечева и још два на две утакмице у домаћем шампионату. Када се све то сабере 28 званичних наступа у црвено-белом дресу чак 25 погодака. Какве бројке...

Да ли то још неко сумња да се ради о највишој класи голгетера за наше услове? 

Ричмонд Боаћи препородио је каријеру на нашем највећем стадиону и потпуно је очекивано то што понуде за њега стижу са свих страна. Исто тако, потпуно је нормално запитати се да ли ће Црвена звезда успети да задржи свог најбољег стрелца и сачува га од свих тих "напада" много богатијих клубова из примамљивијих фудбалских земаља... 

Спортски журнал у данашњем издању доноси информацију да се и трећи озбиљан такмац укључио у трку за Боаћијем и да је наводно, тренутно најозбиљнији. Ради се о повратнику у бундеслигашко друштво - Хановеру. 

Немци спремају понуду за коју сматрају да управа Црвене звезде не може да је одбије. За сада је једино сигурно да се трансфер варијанте неће узимати у разматрање пре мечева са Краснодаром, у плеј-офу за Лигу Европе, пише Журнал и информацију проверава код менаџера Ивице Павловића, човека који води бригу о каријери 24-годишњег нападача из Гане:

"Једино што о заинтересованим клубовима за Боаћија могу да кажем је да их је из дана у дан све више, што је и логично јер постиже голове у серији. Ричмонд је срећан у Црвеној звезди, труди се максимално да реализује клупске амбиције и фокусиран је на мечеве са Краснодаром. У случају да се оствари пласман у групну фазу Лиге Европе, сигурно је да ће да остане на Маракани и игра то такмичење. У супротном ће се размотрити одређене варијанте, али за сада је све неизвесно. Најбитније је да игра како се очекује", остао је поприлично "закопчан" Павловић.

Јасно је да Боаћија из Црвене звезде може да одведе само понуда која би значила и рекордну висину обештећења за клуб - барем у периоду од кад је актуелна управа на челу (Марко Грујић продат за шест милиона евра). У случају да дође до продаје одличног нападача, вероватно не би био ангажован нови шпиц. Александар Пешић оправдао је очекивања и сви у клубу очекују да настави с головима, асистенцијама и изнуђеним пеналима, стоји даље у Журналовом тексту.

Подсетимо још да су раније озбиљно интересовање за Боаћија истакли још један немачки клуб - Хофенхајм, односно руска Локомотива за коју се ипак сматра да неће моћи да се носи с понудом Хановера и да ће убрзо одустати. Ни Ричмонд Боаћи не би био превише заинтересован за одлазак у Русију уколико би му се заиста отворила могућност да каријеру настави у Бундеслиги...

Наредну шансу да побољша скор, Боаћи има у недељу од 17 часова у мечу 5. кола Суперлиге са Бачком. Улаз је слободан.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар