Crvena zvezda ne može da sakrije Boaćija!

"Jedino što o zainteresovanim klubovima za Boaćija mogu da kažem je da ih je iz dana u dan sve više, što je i logično", rekao je Ivica Pavlović.  Ričmond Boaći i udvarači - Zvezda će razmatrati samo ponude jače od 6. 000. 000?! Menadžer kaže da ako crveno-beli prođu Krasnodar sjajni golgeter sigurno ostaje, u suprotnom. . .

Fudbal 13.08.2017 | 14:00
Crvena zvezda ne može da sakrije Boaćija!
Učinak Ričmonda Boaćija od 25 golova na 27 utakmica, uz pet asistencija, ne prolazi neopaženo.

Centarfor Crvene zvezde koji jednostavno ne može da prestane da trese mreže od dolaska u srpski fudbal prošle zime nalazi se na listi želja dva bundesligaša.

Posle Hofenhajma, koji je još ranije izrazio interesovanje za 24-godišnjeg napadača iz Gane, javio se i Hanover, piše "Sportski žurnal".

U igri je i moskovska Lokomotiva, navodi isti list.

Ovaj sportski dnevnik ističe da Crvena zvezda neće razmatrati ponude za svog najboljeg strelca do završetka dvomeča plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope sa Krasnodarom, ali da bi potom "ponuda koja se ne odbija" mogla da dovede i do rastanka pre 31. avgusta.

Pretpostavka je da od ovoga neće biti ništa ukoliko se ekipa trenera Vladana Milojevića izbori za jesen u Evropi posle pune decenije.

Za sada je jedino sigurno da se transfer varijante neće uzimati u razmatranje pre mečeva sa Krasnodarom, u plej-ofu za Ligu Evrope.

"Jedino što o zainteresovanim klubovima za Boaćija mogu da kažem je da ih je iz dana u dan sve više, što je i logično jer postiže golove u seriji. Ričmond je srećan u Crvenoj zvezdi, trudi se maksimalno da realizuje klupske ambicije i fokusiran je na mečeve sa Krasnodarom", rekao je Boaćijev menadžer u Srbiji, Ivica Pavlović.

"U slučaju da se ostvari plasman u grupnu fazu Lige Evrope, sigurno je da će da ostane na Marakani i igra to takmičenje. U suprotnom će se razmotriti određene varijante, ali je za sada sve neizvesno. Najbitnije je da igra kako se očekuje", dodao je.

Boaći je prolećni deo sezone proveo u Crvenoj zvezdi kao pozajmljen igrač iz italijanske Latine, koja je u međuvremenu bankrotirala, tako da je napadač iz Gane imao mogućnost da kao slobodan igrač ode i u druge klubove, ali se odlučio da ostane u Beogradu i trajno se veže ugovorom za crveno-bele.

Utoliko, promenila se i pozicija Crvene zvezde, koja je sada u prilici da "debelo" unovči Boaćijev prosek od gotovo gola po utakmici, kakav dugo nije viđen u Ljutice Bogdana.

"Boaći, Kanga, Donald i Le Talek su kičma tima i nijedna ponuda za njih neće se razmatrati pre kraja kvalifikacija za Ligu Evrope, a ne znam šta bi trebalo da se dogodi da i posle toga pristanemo na transfer za nekog od njih", rekao je nedavno generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Prošle sezone na 19 utakmica u Superligi u Kupu Srbije na ukupno 19 utakmica - 15 golova; na startu nove samo u Ligi Evrope sedam komada na šest mečeva i još dva na dve utakmice u domaćem šampionatu. Kada se sve to sabere 28 zvaničnih nastupa u crveno-belom dresu čak 25 pogodaka. Kakve brojke...

Da li to još neko sumnja da se radi o najvišoj klasi golgetera za naše uslove? 

Ričmond Boaći preporodio je karijeru na našem najvećem stadionu i potpuno je očekivano to što ponude za njega stižu sa svih strana. Isto tako, potpuno je normalno zapitati se da li će Crvena zvezda uspeti da zadrži svog najboljeg strelca i sačuva ga od svih tih "napada" mnogo bogatijih klubova iz primamljivijih fudbalskih zemalja... 

Sportski žurnal u današnjem izdanju donosi informaciju da se i treći ozbiljan takmac uključio u trku za Boaćijem i da je navodno, trenutno najozbiljniji. Radi se o povratniku u bundesligaško društvo - Hanoveru. 

Nemci spremaju ponudu za koju smatraju da uprava Crvene zvezde ne može da je odbije. Za sada je jedino sigurno da se transfer varijante neće uzimati u razmatranje pre mečeva sa Krasnodarom, u plej-ofu za Ligu Evrope, piše Žurnal i informaciju proverava kod menadžera Ivice Pavlovića, čoveka koji vodi brigu o karijeri 24-godišnjeg napadača iz Gane:

"Jedino što o zainteresovanim klubovima za Boaćija mogu da kažem je da ih je iz dana u dan sve više, što je i logično jer postiže golove u seriji. Ričmond je srećan u Crvenoj zvezdi, trudi se maksimalno da realizuje klupske ambicije i fokusiran je na mečeve sa Krasnodarom. U slučaju da se ostvari plasman u grupnu fazu Lige Evrope, sigurno je da će da ostane na Marakani i igra to takmičenje. U suprotnom će se razmotriti određene varijante, ali za sada je sve neizvesno. Najbitnije je da igra kako se očekuje", ostao je poprilično "zakopčan" Pavlović.

Jasno je da Boaćija iz Crvene zvezde može da odvede samo ponuda koja bi značila i rekordnu visinu obeštećenja za klub - barem u periodu od kad je aktuelna uprava na čelu (Marko Grujić prodat za šest miliona evra). U slučaju da dođe do prodaje odličnog napadača, verovatno ne bi bio angažovan novi špic. Aleksandar Pešić opravdao je očekivanja i svi u klubu očekuju da nastavi s golovima, asistencijama i iznuđenim penalima, stoji dalje u Žurnalovom tekstu.

Podsetimo još da su ranije ozbiljno interesovanje za Boaćija istakli još jedan nemački klub - Hofenhajm, odnosno ruska Lokomotiva za koju se ipak smatra da neće moći da se nosi s ponudom Hanovera i da će ubrzo odustati. Ni Ričmond Boaći ne bi bio previše zainteresovan za odlazak u Rusiju ukoliko bi mu se zaista otvorila mogućnost da karijeru nastavi u Bundesligi...

Narednu šansu da poboljša skor, Boaći ima u nedelju od 17 časova u meču 5. kola Superlige sa Bačkom. Ulaz je slobodan.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar