Олуја у Пекингу, летови отказани

Пекинг је данас захватила снажна олуја с грмљавином, због чега је на стотине летова одложено или отказано на једном од највећих аеродрома у свету, док су власти упозориле да би киша и ветар могли да узрокују клизишта у области Сечуана, коју је раније ове недеље погодио земљотрес јачине 7. 0 степени по Рихтеровој скали.

Свијет 12.08.2017 | 09:04
Олуја у Пекингу, летови отказани
Пекиншке власти издале су "жуто" упозорење на непогоде, уз наводе да би обилне падавине које се очекују у кинеској престоници могле да изазове поплаве у планинским областима, преноси Ројтерс.

Најпрометнији аеродром у Кини, Међународни аеродром у Пекингу позвао је путнике, у саопштењу објављеном на сајту, да провере најновије информације о летовима ка Пекингу и из тог града.

Скоро 500 летова је отказано, док је 182 одложено, наведено је на том сајту,.

Олује са обилним кишама су прилично честе у Пекингу током летњих месеци, често узрокујући дуготрајна одлагања летова, напомиње британска агенција.

Пекинг је на удару најновијих неповољних метеоролошких прилика након што је торнадо јуче погодио Монголију, при чему је смртно страдало петоро људи, док их је више од 50 повређено, а многе куће су уништене.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар