Oluja u Pekingu, letovi otkazani

Peking je danas zahvatila snažna oluja s grmljavinom, zbog čega je na stotine letova odloženo ili otkazano na jednom od najvećih aerodroma u svetu, dok su vlasti upozorile da bi kiša i vetar mogli da uzrokuju klizišta u oblasti Sečuana, koju je ranije ove nedelje pogodio zemljotres jačine 7. 0 stepeni po Rihterovoj skali.

Svijet 12.08.2017 | 09:04
Oluja u Pekingu, letovi otkazani
Pekinške vlasti izdale su "žuto" upozorenje na nepogode, uz navode da bi obilne padavine koje se očekuju u kineskoj prestonici mogle da izazove poplave u planinskim oblastima, prenosi Rojters.

Najprometniji aerodrom u Kini, Međunarodni aerodrom u Pekingu pozvao je putnike, u saopštenju objavljenom na sajtu, da provere najnovije informacije o letovima ka Pekingu i iz tog grada.

Skoro 500 letova je otkazano, dok je 182 odloženo, navedeno je na tom sajtu,.

Oluje sa obilnim kišama su prilično česte u Pekingu tokom letnjih meseci, često uzrokujući dugotrajna odlaganja letova, napominje britanska agencija.

Peking je na udaru najnovijih nepovoljnih meteoroloških prilika nakon što je tornado juče pogodio Mongoliju, pri čemu je smrtno stradalo petoro ljudi, dok ih je više od 50 povređeno, a mnoge kuće su uništene.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar