ПЛ: Какав ''луди'' старт! Арсенал - Лестер 4:3!

Фудбалери Арсенала победили су екипу Лестера на старту нове сезоне Премијер лиге - 4:3 (2:2).  Какав почетак - преокрет Арсенала уз "7+"! Лестер водио на "Емиратима" 2:1 и 3:2, али је остао празних шака у првој премијерлигашкој утакмици ове сезоне. . .  

Фудбал 11.08.2017 | 23:14
ПЛ: Какав ''луди'' старт! Арсенал - Лестер 4:3!
Венгер нема одбрану, али има страшан напад! Седам голова на фантастичном отварању Премијер лиге! Спектакл на Емирејтсу, Лисице до 83. минута водиле са 3:2, али су на крају остале и без бода – 4:3.

Очекивали смо узбуђења, али ово је за почетак било можда и превише: Арсенал - Лестер 4:3 (2:2)!

Ако се по јутру дан познаје, чека нас сјајна сезона и много утакмица за памћење у елитном рангу енглеског фудбала.

Арсенал је на премијери повео већ у 2. минуту, преко дебитанта Александра Лаказета, а затим су "лисице" преокренуле на 1:2 и 2:3, уз два гола Џејмија Вардија.

Када се његов тим налазио близу ко зна којег лошег старта у последњих шест-седам година, Арсен Венгер направио је "бинго" истовременим увођењем у игру Арона Ремзија и Оливијеа Жируа, средином другог полувремена.

Велшанин је у 83. минуту изједначио на центаршут Гранита Џаке, а репрезентативац Швајцарске асистирао је и два минута касније, када је Жиру главом после корнера постигао победоносни погодак - 4:3!

После свега, пишу се три бода, а тиму из северног Лондона биће вреднија, утолико што су освојена упркос неким катастрофалним грешкама у фази одбране, где су лоше бранили прекиде, губили лопте пред својим шеснаестерцем, лоше маркирали Лестерове нападаче...

Фудбалска сезона почиње онда када почне Премијер лига, а она је стартовала феноменалном голеадом на Емирејтсу, где је пало чак седам голова! Арсенал је после невероватног преокрета у самој завршници утакмице успео да освоји сва три бода против одличног Лестера, иако су Лисице заслужиле да однесу макар један бод својој кући – 4:3 (2:2).

Арсен Венгер ни овог лета није успео да уради ништа са својом одбраном, која је и вечерас била бушна као швајцарски сир. Деловало је да ће одлични тим Крејга Шекспира то успети да искористи, водио је са 2:1 и 3:2, а онда су Тобџије головима Арона Резмизија и Оливијеа Жируа у распону од свега два минута стигле до великог тријумфа.

А деловало је да ће Арсенал далеко лакше до важног славља. Већ у другом минуту утакмице домаћи играчи су направили ситан вез, разменили неколико пасова, а је Мохамед Елени погодио Лаказета на правом месту, који је главом послао лопту у мрежу Каспера Шмајхела.

Ипак, Лисице већ имале спремљен план за преокрет. Оказаки се ушуњао у шеснаестерац, иза леђа одбране Арсенала и центаршут Магиреа претворио у ескпресно изједначење, а за потпуни шок на Емирејтсу убрзо је био одговоран Џејми Варди.

Тобџије ипак нису дозволиле да противник оде са предношћу на одмор. Упорни домаћин је преко Данија Велбека стигао до изједначења, а у улози несебичног асистента нашао сеСеад Колашинац.

Ипак, Арсеналова одбрана се поново обрукала на самом почетку другог полувремна, када је дозволила Вардију да буде највиши у скоку после корнера Мареза. Шекспиров тим је после тога чврсто држао победу у својим рукама, али није имао снаге да то учини до самог краја утакмице, па је састав Арсена Венгера дошао до потпуног преокрета.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА – 1. КОЛО:

Арсенал – Лестер 4:3 (2:2)
/Лаказет 2, Велбек 45, Ремзи 83, Жиру 85 – Оказаки 5, Варди 29, 56/

Субота:
13.30 Вотфорд – Ливерпул
16.00 Челси – Барнли
16.00 Кристал Палас – Хадерсфилд
16.00 Евертон – Стоук
16.00 Саутемптон – Свонси
16.00 ВБА – Борнмут
18.30 Брајтон – Ман. Сити

Недеља:
14.30 Њукасл – Тотенхем
17.00 Ман. јунајтед – Вест Хем

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар