PL: Kakav ''ludi'' start! Arsenal - Lester 4:3!

Fudbaleri Arsenala pobedili su ekipu Lestera na startu nove sezone Premijer lige - 4:3 (2:2).  Kakav početak - preokret Arsenala uz "7+"! Lester vodio na "Emiratima" 2:1 i 3:2, ali je ostao praznih šaka u prvoj premijerligaškoj utakmici ove sezone. . .  

Fudbal 11.08.2017 | 23:14
PL: Kakav ''ludi'' start! Arsenal - Lester 4:3!
Venger nema odbranu, ali ima strašan napad! Sedam golova na fantastičnom otvaranju Premijer lige! Spektakl na Emirejtsu, Lisice do 83. minuta vodile sa 3:2, ali su na kraju ostale i bez boda – 4:3.

Očekivali smo uzbuđenja, ali ovo je za početak bilo možda i previše: Arsenal - Lester 4:3 (2:2)!

Ako se po jutru dan poznaje, čeka nas sjajna sezona i mnogo utakmica za pamćenje u elitnom rangu engleskog fudbala.

Arsenal je na premijeri poveo već u 2. minutu, preko debitanta Aleksandra Lakazeta, a zatim su "lisice" preokrenule na 1:2 i 2:3, uz dva gola Džejmija Vardija.

Kada se njegov tim nalazio blizu ko zna kojeg lošeg starta u poslednjih šest-sedam godina, Arsen Venger napravio je "bingo" istovremenim uvođenjem u igru Arona Remzija i Olivijea Žirua, sredinom drugog poluvremena.

Velšanin je u 83. minutu izjednačio na centaršut Granita Džake, a reprezentativac Švajcarske asistirao je i dva minuta kasnije, kada je Žiru glavom posle kornera postigao pobedonosni pogodak - 4:3!

Posle svega, pišu se tri boda, a timu iz severnog Londona biće vrednija, utoliko što su osvojena uprkos nekim katastrofalnim greškama u fazi odbrane, gde su loše branili prekide, gubili lopte pred svojim šesnaestercem, loše markirali Lesterove napadače...

Fudbalska sezona počinje onda kada počne Premijer liga, a ona je startovala fenomenalnom goleadom na Emirejtsu, gde je palo čak sedam golova! Arsenal je posle neverovatnog preokreta u samoj završnici utakmice uspeo da osvoji sva tri boda protiv odličnog Lestera, iako su Lisice zaslužile da odnesu makar jedan bod svojoj kući – 4:3 (2:2).

Arsen Venger ni ovog leta nije uspeo da uradi ništa sa svojom odbranom, koja je i večeras bila bušna kao švajcarski sir. Delovalo je da će odlični tim Krejga Šekspira to uspeti da iskoristi, vodio je sa 2:1 i 3:2, a onda su Tobdžije golovima Arona Rezmizija i Olivijea Žirua u rasponu od svega dva minuta stigle do velikog trijumfa.

A delovalo je da će Arsenal daleko lakše do važnog slavlja. Već u drugom minutu utakmice domaći igrači su napravili sitan vez, razmenili nekoliko pasova, a je Mohamed Eleni pogodio Lakazeta na pravom mestu, koji je glavom poslao loptu u mrežu Kaspera Šmajhela.

Ipak, Lisice već imale spremljen plan za preokret. Okazaki se ušunjao u šesnaesterac, iza leđa odbrane Arsenala i centaršut Magirea pretvorio u eskpresno izjednačenje, a za potpuni šok na Emirejtsu ubrzo je bio odgovoran Džejmi Vardi.

Tobdžije ipak nisu dozvolile da protivnik ode sa prednošću na odmor. Uporni domaćin je preko Danija Velbeka stigao do izjednačenja, a u ulozi nesebičnog asistenta našao seSead Kolašinac.

Ipak, Arsenalova odbrana se ponovo obrukala na samom početku drugog poluvremna, kada je dozvolila Vardiju da bude najviši u skoku posle kornera Mareza. Šekspirov tim je posle toga čvrsto držao pobedu u svojim rukama, ali nije imao snage da to učini do samog kraja utakmice, pa je sastav Arsena Vengera došao do potpunog preokreta.

PREMIJER LIGA – 1. KOLO:

Arsenal – Lester 4:3 (2:2)
/Lakazet 2, Velbek 45, Remzi 83, Žiru 85 – Okazaki 5, Vardi 29, 56/

Subota:
13.30 Votford – Liverpul
16.00 Čelsi – Barnli
16.00 Kristal Palas – Hadersfild
16.00 Everton – Stouk
16.00 Sautempton – Svonsi
16.00 VBA – Bornmut
18.30 Brajton – Man. Siti

Nedelja:
14.30 Njukasl – Totenhem
17.00 Man. junajted – Vest Hem

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar