Корејске ракете могу и до САД

Северна Кореја годинама развија свој нуклеарни арсенал, а британски "Индепендент" објавио је снимак у којем су анализирани домети ракета које је та земља тестирала.

Свијет 11.08.2017 | 22:40
Корејске ракете могу и до САД
Дужине 16 метара, ракета "хвасонг-14" потенцијално је најопаснија.

Са дометом од око 9.500 километара, могла би да погоди било који део Азије, Европе, Канаде. У САД једино можда Флорида не би морала да страхује. А безбедни би били и велики део Африке, југ Аустралије, као и цела Јужна Америка.

"Таеподонг 2", дужине од чак 35 метара, има домет од 6.700 километара. Ракета би могла да стигне до Аљаске, али и до неких делова Европе, попут северних делова Норвешке и Шведске.

Ракета "нодонг 2", дуга 16 метара, има домет од 1.300 километара. Могла би да погоди Јужну Кореју, делове Кине, али и мањи део Јапана.

"Таеподонг 1", ракета дуга 32 метра, могла би да погоди све што је удаљено и до 2.900 километара, тако би могла да падне на било који део Јапана, али и на Камчатку, преноси Б92.

Тензије између Северне Кореје и САД никада нису биле на нивоу на којем су данас.

Пјонгјанг изнова тестира ракете, а најновији планови показују да би ова земља могла да гађа средином августа америчко острво Гуам у Пацифику.

С друге стране, председник САД Доналд Трамп, у најновијој "паљби" на Твитеру, запретио је да је америчко оружје "запето и напуњено".

(ТАњуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Будале На Куб

11.08.2017 23:06

назалост ако овако наставе американци и мали Ким неце на добро. А знамо и ко је тај ко це на крају да кмеци,ако Сјеверној Кореји није јасно ста су могуцности Америке данас нек само промисли на ста је та иста америка била спремна и способна има 70 година. Тад су били у стању да Јапан буквално сравне са земљом. То је било тад а Сјеверна Кореја са својих пар бомбица је негдје на том нивоу. Подморнице имају које с отвореног мора могу да испаљују ракете али не могу ни да се помакну јер је терен контролисан од висе војски. Назалост ако овако наставе онај који води Америку и води је као своја предузеца која је пуно пута слао у банкрот и из иатог их вадио це у једном моменту да преломи а то би могло свијет да доведе на ивицу катастрофе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добра сарадња

12.08.2017 06:35

Добра сарадња.Ким ради управо оно сто Америци треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

12.08.2017 08:14

Ким је небитан исто као и 3,4 милијарде извоза Сјеверне Кореје. Ако се несто и деси усмјерено је према Кини, Јапану и Јузној Кореји. Треба само замислити какав би рај за западну и америцку аутоиндустрију био да не постоје јапанска и корејска. Све велике кризе се заврсавају великим ратом.

ОДГОВОРИТЕ