Морина неће бити изручен Србији

Хрватски Врховни суд наложио је суду у Дубровнику да поново размотри одлуку о изручењу Исмаила Морине Србији.

Регион 11.08.2017 | 19:45
Морина неће бити изручен Србији
"Вијеће Врховног суда Републике Хрватске на сједници одржаној 10. августа донијело је решење којим је поводом жалбе изрученика Исмаила Морине, по службеној дужности укинуло побијано рјешење и предмет је упућен првостепеном суду на поновно одлучивање", наводи се у одлуци Врховног суда Хрватске која је објављена на сајту тог суда.

Одлуком хрватског Врховног суда да одлучивање о изручењу Исмаила Морине врати првостепеном суду, изручење навијача репрезентације Албаније одложено је на неодређено вријеме, напомиње РТС.

Одлука хрватског Врховног суда услиједила је неколико дана пошто је Албанија затражила од Загреба да не изручује Морину Србији, тврдећи да су оптужбе против њега "политичке", као и да би му живот, у случају екстрадиције, био угрожен.

Морина је осумњичен да је на фудбалској утакмици Србија - Албанија у октобру 2014. у Београду управљао дроном са заставом на којој је била мапа "етничке Албаније", што је покренуло талас насиља, након чега је утакмица прекинута.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

горан

11.08.2017 18:14

Мени је о заиста апсурд расписивање медјународне потјернице ради заставе. Рецимо у јуну су дјаци из Београда исли на екскурзију у Итаљу успут на Тргу Бана Јелацица у Загребу поред кипа казапели заставу краљевине Србије и опостер са ликом Дразе Михаљловица и сликали се пред тога. И зарадили су по 200 куна казне и путени да наставе пут. А Србија расписује Интерпол потјернице ради заставе в. Албаније

ОДГОВОРИТЕ
Name

вУÇКо

11.08.2017 20:05

Да је овај био на трибини и разапео неку заставу нико га не би дирао. Не, њему су дали дрон и не само да је ометао утакмицу него је (потенцијално) угрожавао сигурност Предсједника Србије. Да се то десило у САД-у са њиховим предсједником, овај би завршио у Гвантанаму. У најбољем случају! Али, ми Срби смо попустљиви и код нас може све. Ми смо "на извол'те": газите, отимајте, убијајте... Није ни чудо што смо у проблемима. Док се прво не вратимо својој изворној свијести и самопоштовању нема нам бољитка.

Name

Горан

11.08.2017 18:14

Ми Срби морамо само да толерирамо. Јопет један ко Харадинај. Албанци, немојте да се цудите сто вас не подносимо, отнели сте нам Косово и васи терориси су на слободи. Зато цете једном дебело да платите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро и рамиз

11.08.2017 18:20

Србији један Проблем мање,сад кад извози доста робе у Албанију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гулаг

11.08.2017 18:23

Јел неко изруцен Србији у задњих 20 година?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вУÇКо

11.08.2017 18:29

Албанија и Хрватска, два симбола правне државе и европских вриједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.08.2017 04:55

А ко је србији јос испоруцен.Довољно.

ОДГОВОРИТЕ