Morina neće biti izručen Srbiji

Hrvatski Vrhovni sud naložio je sudu u Dubrovniku da ponovo razmotri odluku o izručenju Ismaila Morine Srbiji.

Region 11.08.2017 | 19:45
Morina neće biti izručen Srbiji
"Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske na sjednici održanoj 10. avgusta donijelo je rešenje kojim je povodom žalbe izručenika Ismaila Morine, po službenoj dužnosti ukinulo pobijano rješenje i predmet je upućen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje", navodi se u odluci Vrhovnog suda Hrvatske koja je objavljena na sajtu tog suda.

Odlukom hrvatskog Vrhovnog suda da odlučivanje o izručenju Ismaila Morine vrati prvostepenom sudu, izručenje navijača reprezentacije Albanije odloženo je na neodređeno vrijeme, napominje RTS.

Odluka hrvatskog Vrhovnog suda uslijedila je nekoliko dana pošto je Albanija zatražila od Zagreba da ne izručuje Morinu Srbiji, tvrdeći da su optužbe protiv njega "političke", kao i da bi mu život, u slučaju ekstradicije, bio ugrožen.

Morina je osumnjičen da je na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija u oktobru 2014. u Beogradu upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa "etničke Albanije", što je pokrenulo talas nasilja, nakon čega je utakmica prekinuta.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

goran

11.08.2017 18:14

Meni je o zaista apsurd raspisivanje medjunarodne potjernice radi zastave. Recimo u junu su djaci iz Beograda isli na ekskurziju u Italju usput na Trgu Bana Jelacica u Zagrebu pored kipa kazapeli zastavu kraljevine Srbije i oposter sa likom Draze Mihaljlovica i slikali se pred toga. I zaradili su po 200 kuna kazne i puteni da nastave put. A Srbija raspisuje Interpol potjernice radi zastave v. Albanije

ODGOVORITE
Name

vUÇKo

11.08.2017 20:05

Да је овај био на трибини и разапео неку заставу нико га не би дирао. Не, њему су дали дрон и не само да је ометао утакмицу него је (потенцијално) угрожавао сигурност Предсједника Србије. Да се то десило у САД-у са њиховим предсједником, овај би завршио у Гвантанаму. У најбољем случају! Али, ми Срби смо попустљиви и код нас може све. Ми смо "на извол'те": газите, отимајте, убијајте... Није ни чудо што смо у проблемима. Док се прво не вратимо својој изворној свијести и самопоштовању нема нам бољитка.

Name

Goran

11.08.2017 18:14

Mi Srbi moramo samo da toleriramo. Jopet jedan ko Haradinaj. Albanci, nemojte da se cudite sto vas ne podnosimo, otneli ste nam Kosovo i vasi terorisi su na slobodi. Zato cete jednom debelo da platite!

ODGOVORITE
Name

boro i ramiz

11.08.2017 18:20

Srbiji jedan Problem manje,sad kad izvozi dosta robe u Albaniju.

ODGOVORITE
Name

Gulag

11.08.2017 18:23

Jel neko izrucen Srbiji u zadnjih 20 godina?

ODGOVORITE
Name

vUÇKo

11.08.2017 18:29

Албанија и Хрватска, два симбола правне државе и европских вриједности.

ODGOVORITE
Name

Istina

12.08.2017 04:55

A ko je srbiji jos isporucen.Dovoljno.

ODGOVORITE