Пожар код Фоче је локализован

Пожар у Хандићима код Фоче, који је пријетио да угрози 20 домаћинстава, успјешно је локализован, потврђено је Срни у Територијалној ватрогасној јединици Фоча.

Република Српска 11.08.2017 | 18:44
Пожар код Фоче је локализован
Ношена јаким вјетром, ватра ја гутала стогове сијена, воћњаке и ниско растиње и дошла је до самих кућа, али је пожар заустављен захваљујући брзој реакцији ватрогасаца уз подршку мјештана и припадника других служби.

Осим Територијалне ватрогасне јединице и мјештана, у гашењу су учествовали припадници Полицијске управе Фоча, Шумског газдинства "Маглић" и Казнено-поправног завода Фоча, а помоћ је стигла и од ватрогасаца из Босанско-подрињског кантона Горажде.

Ватрогасци су на терену, али ватра више не пријети ни кућама, ни помоћним објектима.

Пожар је кренуо од магистрале Фоча-Горажде, и то на дијелу испод магистрале према ријеци Дрини, а вјетар га је пренио преко магистрале.

У опасности је био и привредни објекат "Болетус", који се бави откупом и прерадом воћа и шумских плодова, а који се налази на самој магистрали.

Због пожара је двадесетак минута био обустављен саобраћај на путу Фоча-Горажде, али је након што је ватра одбијена од магистрале, поново успостављен.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар