Požar kod Foče je lokalizovan

Požar u Handićima kod Foče, koji je prijetio da ugrozi 20 domaćinstava, uspješno je lokalizovan, potvrđeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča.

Republika Srpska 11.08.2017 | 18:44
Požar kod Foče je lokalizovan
Nošena jakim vjetrom, vatra ja gutala stogove sijena, voćnjake i nisko rastinje i došla je do samih kuća, ali je požar zaustavljen zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca uz podršku mještana i pripadnika drugih službi.

Osim Teritorijalne vatrogasne jedinice i mještana, u gašenju su učestvovali pripadnici Policijske uprave Foča, Šumskog gazdinstva "Maglić" i Kazneno-popravnog zavoda Foča, a pomoć je stigla i od vatrogasaca iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Vatrogasci su na terenu, ali vatra više ne prijeti ni kućama, ni pomoćnim objektima.

Požar je krenuo od magistrale Foča-Goražde, i to na dijelu ispod magistrale prema rijeci Drini, a vjetar ga je prenio preko magistrale.

U opasnosti je bio i privredni objekat "Boletus", koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali.

Zbog požara je dvadesetak minuta bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, ali je nakon što je vatra odbijena od magistrale, ponovo uspostavljen.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar