Уздржите се од паљења ватре

За мање од два часа на подручју Полицијске управе Бијељина забиљежена три пожара.

Република Српска 11.08.2017 | 11:55
Уздржите се од паљења ватре
С обзиром да су изузетно високе темтературе Полицијска управа Бијељина још једном апелује и моли своје грађане да не врше спаљивање корова као и да не остављају неугашену ватру без надзора.

На подручју Полицијске управе Бијељина, 10.августа 2017. године евидентирана су три пожара, у којима на срећу није било људских жртава.

Полицијска станица Пелагићево, 10.08.2017. године око 16,15 часова запримила је пријаву, да је на локалном путу Турић-Чендићи засеок Водице запаљено ниско растиње и да се шири према житарицама.По пријави упућена патрола полиције. Упозната Ватрогасна јединице Пелагићево која је локализовала пожар. Након угашеног пожара у којем је изгорило ниског растиње на површини од око 20,000 метара квадратних, утврђено је да је изгорила и ловачка чека. О свему обавјештено надлежно тужилаштво.

Истог дана у 17.10 часова у Полицијску станицу Лопаре пријављено је, да је лице из Пипера приликом паљења стрника и траве на својој њиви изазвао пожар односно ватра се почела неконтролисано ширити на сусједне њиве и воћњаке. Ватрогасна јединица Лопаре локализовала пожар. Обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина.

Надаље, Полицијској станци Шамац 10.08.2017. године у 17.45 часова пријављено је, да је у кругу фабрике намјештаја у Шамцу дошло до пожара у дијелу гдје се складишти пиљевина. Полицијски службеници изашли на лице мјеста потврдили наводе пријаве као и да се ради о депонији пиљевине. Са догађајем обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који је наложио предузимање потребних мјера и радњи ради утврђивања неопходних чињеница и околности. Пожар је локализован од стране припадника Ватрогасне јединице Шамац.

Молимо грађане, да се одговорно и савјесно понашају, те да својим поступцима не доприносе погоршању стања безбједности. Спаљивање корова и другог горивог материјала чините на одговоран начин, само у вријеме повољних временских услова и на површинама које се могу контролисати, а у складу са позитивним законским прописма.

Уколико примјетите неконтролисано ширење ватре о томе одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или најближу полицијску станицу на дежурни број 122.

ПУ Бијељина

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неписмени људи

11.08.2017 14:01

Свако ко сада спаљује коров, смеће и друго , тај је неписмен и веома глуп човјек, али и веома безобразан и осион. Таквих има доста, нажалост.

ОДГОВОРИТЕ