Uzdržite se od paljenja vatre

Za manje od dva časa na području Policijske uprave Bijeljina zabilježena tri požara.

Republika Srpska 11.08.2017 | 11:55
Uzdržite se od paljenja vatre
S obzirom da su izuzetno visoke temterature Policijska uprava Bijeljina još jednom apeluje i moli svoje građane da ne vrše spaljivanje korova kao i da ne ostavljaju neugašenu vatru bez nadzora.

Na području Policijske uprave Bijeljina, 10.avgusta 2017. godine evidentirana su tri požara, u kojima na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

Policijska stanica Pelagićevo, 10.08.2017. godine oko 16,15 časova zaprimila je prijavu, da je na lokalnom putu Turić-Čendići zaseok Vodice zapaljeno nisko rastinje i da se širi prema žitaricama.Po prijavi upućena patrola policije. Upoznata Vatrogasna jedinice Pelagićevo koja je lokalizovala požar. Nakon ugašenog požara u kojem je izgorilo niskog rastinje na površini od oko 20,000 metara kvadratnih, utvrđeno je da je izgorila i lovačka čeka. O svemu obavješteno nadležno tužilaštvo.

Istog dana u 17.10 časova u Policijsku stanicu Lopare prijavljeno je, da je lice iz Pipera prilikom paljenja strnika i trave na svojoj njivi izazvao požar odnosno vatra se počela nekontrolisano širiti na susjedne njive i voćnjake. Vatrogasna jedinica Lopare lokalizovala požar. Obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Nadalje, Policijskoj stanci Šamac 10.08.2017. godine u 17.45 časova prijavljeno je, da je u krugu fabrike namještaja u Šamcu došlo do požara u dijelu gdje se skladišti piljevina. Policijski službenici izašli na lice mjesta potvrdili navode prijave kao i da se radi o deponiji piljevine. Sa događajem obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja neophodnih činjenica i okolnosti. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Šamac.

Molimo građane, da se odgovorno i savjesno ponašaju, te da svojim postupcima ne doprinose pogoršanju stanja bezbjednosti. Spaljivanje korova i drugog gorivog materijala činite na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisma.

Ukoliko primjetite nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj 122.

PU Bijeljina

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nepismeni ljudi

11.08.2017 14:01

Svako ko sada spaljuje korov, smeće i drugo , taj je nepismen i veoma glup čovjek, ali i veoma bezobrazan i osion. Takvih ima dosta, nažalost.

ODGOVORITE