СЛС: ''Петарда'' Звезде у Сурдулици за врх табеле!

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали у гостима екипу Радника резултатом 5:0, у мечу 4. кола Суперлиге Србије.  Радниково троминутно помрачење ума и Звездина прва петарда за чело табеле! Убедљивих 5:0 на гостовању у Сурдулици.

Фудбал 10.08.2017 | 22:15
СЛС: ''Петарда'' Звезде у Сурдулици за врх табеле!
Црвено-бели забележили су седну узаступну победу и сада су први на табели са максималних 12 бодова и гол разликом 13:0.

Изабраници Владана Милојевића на почетку меча изашли су у мајицама са натписом „ За Бранка“ у знак подршке повређеном Бранку Јовичићу, коме су и посветили ову победу.

Стрелци у Сурдулици били су Ричмонд Боаћи у 18. из пенала и 77, Мичел Доналд у 51. и Славољуб Срнић у 54. минуту, док је Братислав Пејчић у 52. постигао аутогол.

Одличан меч је одиграо је Ричмонд Боаћи који је најавио голеаду у 18. минуту из пенала и прелепим голом у 76. минуту ставио тачку на меч.

Питање победника решено је у три минута, када су црвено-бели експресно затресли мрежу голмана Чанчаревића, који је био одличан у првом полувремену.

Иако је ово била убедљива победа изабраника Владана Милојевића, Радник је показао одличну игру у првом полувремену и парирао фавориту у првом делу меча.

Први пут с двојицом нападача и пет голова у противничкој мрежи! Мада тај прост податак не би требало да завара Владана Милојевића, јер Радниково троминутно помрачење ума почетком другог полувремена - током којих је Црвена звезда постигла три гола - не оставља много простора за праву анализу свега виђеног у Сурдулици. А виђена је Звезда ненавикнута да игра без повређеног Бранка Јовичића, те Гелора Канге који је био на поштеди, виђена је и Звездина одбрана која је први пут ове сезоне стављена на муке. Није све ишло као по лоју, али су црвено-бели умели да се изборе са проблемима и на гостовању код Радника запале прву петарду у овом такмичарском циклусу - 5:0 у Сурдулици и прво место на табели са максималним учинком из прва четири кола на табели.

Додуше, на истом месту, са гором гол разликом, налази се и новосадска Војводина, која у недељу у Новом Саду игра први велики дерби ове сезоне против Партизана. Отом-потом, да се осврнемо на све оно што се дешавало на југу Србије.

Резултат убедљивији но што је Радник заслужио, иако победа гостију ни у једном тренутку није долазила у питање. Међутим, у првих 45 минута Радник је био мање-више равноправан противник Звезди, без обзира на то што је на одмор отишао са голом заостатка који је Београђанима донео погодак Ричмонда Боаћија са пенала досуђеног после дуела Огњена Чанчаревића и Александра Пешића који је изазвао бурне протесте домаћег тима.

Истина, могла је Звезда у првом полувремену барем до још једног гола, али своје шансе нису користили Боаћи, Славољуб Срнић, па Пешић и Немања Радоњић, који је још једном показао да би, ако мало наштелује нишанске справе, могао да буде једно од најубојитијих оружја црвено-белих у месецима пред нама. Са друге стране, пробао јеДушан Мићић, Френсис Кјереме је умало одвалио пречку…

Милојевићев експеримент, односно идеја да са двојицом нападача надомести одсуство двојице везиста са великим утицајем на Звездину игру, није дао инстант резултат. Шанси је било, али је било евидентно и да Боаћи и Пешић први пут играју заједно, док су Мичел Доналд иДамијен Ле Талек у пару на средини терена испрва подсећали на нека стара, спорија времена у игри црвено-белих.

Међутим, почетком другог полувремена самоубиство Радника. Сурдуличанима као да је требало десетак минута да се по изласку из свлачионица прилагоде на врелину на терену. Нажалост по домаће, баш у тим тренуцима Пешићу се опустила нога. Прво мајсторска асистенција за Доналда и вођство од 2:0, а потом  покушај да се лобом упосли Боаћи. Збунили су се до тог тренутка одлични Братислав Пејчић и Огњен Чанчаревић, па је везиста домаћег тима на привеменом раду на месту штопера аутоголом запечатио судбину Радника. Само два минута касније со на живу рану противника сипао је Славољуб Срнић, мада подједнаке заслуге за Звездин четврти гол припадају и Доналду који је велемајсторски пребацио одбрану Сурдуличана.

Све после тога - формалност и игра за публику. Могло је 4.000 навијача на Градском стадиону заиста да ужива, а треба рећи да је Радник заслужио макар утешни погодак, пошто је као нико до сад у овој сезони прописно намучио Звездину одбрану. И даље несавладану мада је данас висила о концу.

А кад већ публика у Сурдулици није могла да види утешни гол Радника, видела је ремек делоРичмонда Боаћија у 77. минуту. Нападач из Гане још једном је демонстрирао какав њух за гол има, па је са 20-ак метара лобовао излетелог Чанчаревића. Шлаг на торту.

Нек се спреми Бачка.

РАДНИК - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:5 (0:1)
/Боаћи 18пен, 77, Доналд 51, Пејчић 52аг, Срнић 54/

Стадион: Градски;
Гледалаца: око 4.000;
Судија: Ненад Ђокић,

РАДНИК (4-2-3-1): Чанчаревић - Танасин, Гојковић (од 70’ Миловановић), Ивановић, Павловић - Пејчић, Мићић (од 55’ Пуровић) - Кјереме (од 61’ Станковић),  Радовић, Миросављевић - Златановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-4-2): Борјан - Стојковић, Савић, Бабић, Анђелковић - Срнић (од 82’ Аџић), Ле Талек, Доналд (од 75’ Милијаш), Радоњић (од 70’ Канга) - Боаћи, Пешић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар