SLS: ''Petarda'' Zvezde u Surdulici za vrh tabele!

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali u gostima ekipu Radnika rezultatom 5:0, u meču 4. kola Superlige Srbije.  Radnikovo trominutno pomračenje uma i Zvezdina prva petarda za čelo tabele! Ubedljivih 5:0 na gostovanju u Surdulici.

Fudbal 10.08.2017 | 22:15
SLS: ''Petarda'' Zvezde u Surdulici za vrh tabele!
Crveno-beli zabeležili su sednu uzastupnu pobedu i sada su prvi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova i gol razlikom 13:0.

Izabranici Vladana Milojevića na početku meča izašli su u majicama sa natpisom „ Za Branka“ u znak podrške povređenom Branku Jovičiću, kome su i posvetili ovu pobedu.

Strelci u Surdulici bili su Ričmond Boaći u 18. iz penala i 77, Mičel Donald u 51. i Slavoljub Srnić u 54. minutu, dok je Bratislav Pejčić u 52. postigao autogol.

Odličan meč je odigrao je Ričmond Boaći koji je najavio goleadu u 18. minutu iz penala i prelepim golom u 76. minutu stavio tačku na meč.

Pitanje pobednika rešeno je u tri minuta, kada su crveno-beli ekspresno zatresli mrežu golmana Čančarevića, koji je bio odličan u prvom poluvremenu.

Iako je ovo bila ubedljiva pobeda izabranika Vladana Milojevića, Radnik je pokazao odličnu igru u prvom poluvremenu i parirao favoritu u prvom delu meča.

Prvi put s dvojicom napadača i pet golova u protivničkoj mreži! Mada taj prost podatak ne bi trebalo da zavara Vladana Milojevića, jer Radnikovo trominutno pomračenje uma početkom drugog poluvremena - tokom kojih je Crvena zvezda postigla tri gola - ne ostavlja mnogo prostora za pravu analizu svega viđenog u Surdulici. A viđena je Zvezda nenaviknuta da igra bez povređenog Branka Jovičića, te Gelora Kange koji je bio na poštedi, viđena je i Zvezdina odbrana koja je prvi put ove sezone stavljena na muke. Nije sve išlo kao po loju, ali su crveno-beli umeli da se izbore sa problemima i na gostovanju kod Radnika zapale prvu petardu u ovom takmičarskom ciklusu - 5:0 u Surdulici i prvo mesto na tabeli sa maksimalnim učinkom iz prva četiri kola na tabeli.

Doduše, na istom mestu, sa gorom gol razlikom, nalazi se i novosadska Vojvodina, koja u nedelju u Novom Sadu igra prvi veliki derbi ove sezone protiv Partizana. Otom-potom, da se osvrnemo na sve ono što se dešavalo na jugu Srbije.

Rezultat ubedljiviji no što je Radnik zaslužio, iako pobeda gostiju ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Međutim, u prvih 45 minuta Radnik je bio manje-više ravnopravan protivnik Zvezdi, bez obzira na to što je na odmor otišao sa golom zaostatka koji je Beograđanima doneo pogodak Ričmonda Boaćija sa penala dosuđenog posle duela Ognjena Čančarevića i Aleksandra Pešića koji je izazvao burne proteste domaćeg tima.

Istina, mogla je Zvezda u prvom poluvremenu barem do još jednog gola, ali svoje šanse nisu koristili Boaći, Slavoljub Srnić, pa Pešić i Nemanja Radonjić, koji je još jednom pokazao da bi, ako malo našteluje nišanske sprave, mogao da bude jedno od najubojitijih oružja crveno-belih u mesecima pred nama. Sa druge strane, probao jeDušan Mićić, Frensis Kjereme je umalo odvalio prečku…

Milojevićev eksperiment, odnosno ideja da sa dvojicom napadača nadomesti odsustvo dvojice vezista sa velikim uticajem na Zvezdinu igru, nije dao instant rezultat. Šansi je bilo, ali je bilo evidentno i da Boaći i Pešić prvi put igraju zajedno, dok su Mičel Donald iDamijen Le Talek u paru na sredini terena isprva podsećali na neka stara, sporija vremena u igri crveno-belih.

Međutim, početkom drugog poluvremena samoubistvo Radnika. Surduličanima kao da je trebalo desetak minuta da se po izlasku iz svlačionica prilagode na vrelinu na terenu. Nažalost po domaće, baš u tim trenucima Pešiću se opustila noga. Prvo majstorska asistencija za Donalda i vođstvo od 2:0, a potom  pokušaj da se lobom uposli Boaći. Zbunili su se do tog trenutka odlični Bratislav Pejčić i Ognjen Čančarević, pa je vezista domaćeg tima na privemenom radu na mestu štopera autogolom zapečatio sudbinu Radnika. Samo dva minuta kasnije so na živu ranu protivnika sipao je Slavoljub Srnić, mada podjednake zasluge za Zvezdin četvrti gol pripadaju i Donaldu koji je velemajstorski prebacio odbranu Surduličana.

Sve posle toga - formalnost i igra za publiku. Moglo je 4.000 navijača na Gradskom stadionu zaista da uživa, a treba reći da je Radnik zaslužio makar utešni pogodak, pošto je kao niko do sad u ovoj sezoni propisno namučio Zvezdinu odbranu. I dalje nesavladanu mada je danas visila o koncu.

A kad već publika u Surdulici nije mogla da vidi utešni gol Radnika, videla je remek deloRičmonda Boaćija u 77. minutu. Napadač iz Gane još jednom je demonstrirao kakav njuh za gol ima, pa je sa 20-ak metara lobovao izletelog Čančarevića. Šlag na tortu.

Nek se spremi Bačka.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:5 (0:1)
/Boaći 18pen, 77, Donald 51, Pejčić 52ag, Srnić 54/

Stadion: Gradski;
Gledalaca: oko 4.000;
Sudija: Nenad Đokić,

RADNIK (4-2-3-1): Čančarević - Tanasin, Gojković (od 70’ Milovanović), Ivanović, Pavlović - Pejčić, Mićić (od 55’ Purović) - Kjereme (od 61’ Stanković),  Radović, Mirosavljević - Zlatanović.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan - Stojković, Savić, Babić, Anđelković - Srnić (od 82’ Adžić), Le Talek, Donald (od 75’ Milijaš), Radonjić (od 70’ Kanga) - Boaći, Pešić.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar