Дуга традиција фудбала у равници

Пријем за два фудбалска клуба са веома дугом традицијом - ФК “Подриње” из Јање и ФК “Задругар” из Доњег Црњелова организован је код градоначелника Бијељине.

Република Српска 10.08.2017 | 19:00
Дуга традиција фудбала у равници
Они су тим поводом, осим захвалница, добили и новчана средства. Клуб из Јање, који постоји 90 година, добио је 10.000КМ, а клуб из Црњелова, са традицијом дугом 60 година, 5.000 марака за израду монографије.

Семберија се може похвалити да је регија са највећим бројем прволигаша, односно премијерлигаша у бившој Југославији, а сада и у БиХ. Међу њима су једни од најдуговјечнијих.

ФК „Задругар“ из Доњег Црњелова слави 60 година постојања, а ФК „Подриње“ из Јање има чак 90 година трајања.

С обзиром на овако дугу традицију, којом ријетко који спортски клуб може да се похвали, толико талената и познатих фудбалера прошло је кроз „Подриње“ да би се могла направити успјешна репрезентација, почевши од Симе Николића, браће Мусемића, преко Саве Милошевића и Милета Урошевића, каже предсједник Скупштине ФК „Подриње“ Хусо Зечкановић.

„Ми данас играмо у Првој лиги. Имамо све селекције, од јуниора до кадета и сениора, и у том смислу мислимо о будућности и потенцијалу који треба да има „Подриње“ да би се могло такмичити у овим ранговима“, додаје Зечкановић.

“ФК `Задругар` основан је у Доњем Црњелову давне 1957. године. Ових дана прославили смо велики јубилеј - 60 година постојања”, каже предсједник ФК „Задругар“ Саво Гајић примајући захвалницу.

ФК „Задругар“ се такмичи у Трећој лиги регије, некадашњи Подсавез. „Задругар“ има све категорије - од пионира, јуниора, кадета и сениора.“

Оба клуба овим поводом од градске управе добила су новчана средства, „Подриње“ 10.000КМ, а „Задругар“ 5.000 марака.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић честитао је представницима оба клуба на јубилејима и постигнутим успјесима.

„Ја им желим успјех у даљем раду. Желим да се млади људи баве спортом и постигну добре резултате. Ова два клуба већ имају запажене резултате у претходном периоду и ријеч је о познатим клубовима, који су одгајили пуно фудбалера и ја им желим да тако и наставе“, закључио је Мићић.

У монографији коју ФК „Подриње“ има смјештени су успјеси које је Клуб током 90 година постигао, а који су бројни, као и бројни фудбалери који су изникли из овог клуба, а који су пронијели славу „Подриња“ и цијеле Семберије кроз свијет. Монографија „Задругара“ биће израђена до краја године, а из овог клуба напомињу да ће као највећи успјеси бити истакнути бараж за улазак у Другу лигу, који су играли прије 4 године, те финале у Купа „Задругар“.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар