Duga tradicija fudbala u ravnici

Prijem za dva fudbalska kluba sa veoma dugom tradicijom - FK “Podrinje” iz Janje i FK “Zadrugar” iz Donjeg Crnjelova organizovan je kod gradonačelnika Bijeljine.

Republika Srpska 10.08.2017 | 19:00
Duga tradicija fudbala u ravnici
Oni su tim povodom, osim zahvalnica, dobili i novčana sredstva. Klub iz Janje, koji postoji 90 godina, dobio je 10.000KM, a klub iz Crnjelova, sa tradicijom dugom 60 godina, 5.000 maraka za izradu monografije.

Semberija se može pohvaliti da je regija sa najvećim brojem prvoligaša, odnosno premijerligaša u bivšoj Jugoslaviji, a sada i u BiH. Među njima su jedni od najdugovječnijih.

FK „Zadrugar“ iz Donjeg Crnjelova slavi 60 godina postojanja, a FK „Podrinje“ iz Janje ima čak 90 godina trajanja.

S obzirom na ovako dugu tradiciju, kojom rijetko koji sportski klub može da se pohvali, toliko talenata i poznatih fudbalera prošlo je kroz „Podrinje“ da bi se mogla napraviti uspješna reprezentacija, počevši od Sime Nikolića, braće Musemića, preko Save Miloševića i Mileta Uroševića, kaže predsjednik Skupštine FK „Podrinje“ Huso Zečkanović.

„Mi danas igramo u Prvoj ligi. Imamo sve selekcije, od juniora do kadeta i seniora, i u tom smislu mislimo o budućnosti i potencijalu koji treba da ima „Podrinje“ da bi se moglo takmičiti u ovim rangovima“, dodaje Zečkanović.

“FK `Zadrugar` osnovan je u Donjem Crnjelovu davne 1957. godine. Ovih dana proslavili smo veliki jubilej - 60 godina postojanja”, kaže predsjednik FK „Zadrugar“ Savo Gajić primajući zahvalnicu.

FK „Zadrugar“ se takmiči u Trećoj ligi regije, nekadašnji Podsavez. „Zadrugar“ ima sve kategorije - od pionira, juniora, kadeta i seniora.“

Oba kluba ovim povodom od gradske uprave dobila su novčana sredstva, „Podrinje“ 10.000KM, a „Zadrugar“ 5.000 maraka.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić čestitao je predstavnicima oba kluba na jubilejima i postignutim uspjesima.

„Ja im želim uspjeh u daljem radu. Želim da se mladi ljudi bave sportom i postignu dobre rezultate. Ova dva kluba već imaju zapažene rezultate u prethodnom periodu i riječ je o poznatim klubovima, koji su odgajili puno fudbalera i ja im želim da tako i nastave“, zaključio je Mićić.

U monografiji koju FK „Podrinje“ ima smješteni su uspjesi koje je Klub tokom 90 godina postigao, a koji su brojni, kao i brojni fudbaleri koji su iznikli iz ovog kluba, a koji su pronijeli slavu „Podrinja“ i cijele Semberije kroz svijet. Monografija „Zadrugara“ biće izrađena do kraja godine, a iz ovog kluba napominju da će kao najveći uspjesi biti istaknuti baraž za ulazak u Drugu ligu, koji su igrali prije 4 godine, te finale u Kupa „Zadrugar“.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar