Пиксијев тим разбија због - златних трибина!

Кинески клуб Гуангџу Р&Ф приступио је крајњим мерама како би окончао низ лоших резултата прошлог месеца, одлучили су да се окрену традицији и то им је успело.

Фудбал 12.08.2017 | 15:00
Пиксијев тим разбија због - златних трибина!
Наиме, тим који предводи Драган Стојковић Пикси је током четири месеца остварио само једну победу на свом стадиону, чије су трибине биле у боји клуба – плаве.

Пошто спортска решења нису донела промену, Кинези су се окренули својој традицији. Офарбали су столице у златну боју која у кинеској култури представља просперитет и богатство.

И били су у праву, Пиксијев тим је нанизао четири победе на свом Јесиушан стадиону капацитета 20.000 места, надигравши између осталих и пребогати Ђангу Сунинг Фабија Капела са 4:2, за скок на треће место у Суперлиги.

У тој серији Гвангџу је постигао 18 голова, а победили су и градског ривала Гвангџу Евергранде, који већ годинама доминира кинеским фудбалом, и то два пута са по четири гола у мрежи ривала.

"Након што смо променили боју стадиона остварили смо пет победа уз сјајну гол разлику. То је оно што навијачи желе – леп, офанзиван фудбал и победе. Златна боја на нашем стадиону је веома лепа, нема потребе да је сада мењамо", рекао је Пикси.

Гвангџу је 18. јуна ремизирао пети путу низу, што је био шести узастопни меч без победе. Уследила су два тријумфа, оба у гостима, а онда серија од три пораза средином јула. Р&Ф није славио код куће од 12. марта. Коначно, 19. јула, Пиксијев тим је савладао градског ривала у Купу, што је била прва победа код куће после четири месеца. У међувремену, Р&Ф је надиграо Јанбијан и још једном Гвангџу код куће у Суперлиги, након чега је доживео дебакл у гостима 7:2, али је разбио Лиаонинг и Ђангсу на свом терену са 4:1, односно 4:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар