Piksijev tim razbija zbog - zlatnih tribina!

Kineski klub Guangdžu R&F pristupio je krajnjim merama kako bi okončao niz loših rezultata prošlog meseca, odlučili su da se okrenu tradiciji i to im je uspelo.

Fudbal 12.08.2017 | 15:00
Piksijev tim razbija zbog - zlatnih tribina!
Naime, tim koji predvodi Dragan Stojković Piksi je tokom četiri meseca ostvario samo jednu pobedu na svom stadionu, čije su tribine bile u boji kluba – plave.

Pošto sportska rešenja nisu donela promenu, Kinezi su se okrenuli svojoj tradiciji. Ofarbali su stolice u zlatnu boju koja u kineskoj kulturi predstavlja prosperitet i bogatstvo.

I bili su u pravu, Piksijev tim je nanizao četiri pobede na svom Jesiušan stadionu kapaciteta 20.000 mesta, nadigravši između ostalih i prebogati Đangu Suning Fabija Kapela sa 4:2, za skok na treće mesto u Superligi.

U toj seriji Gvangdžu je postigao 18 golova, a pobedili su i gradskog rivala Gvangdžu Evergrande, koji već godinama dominira kineskim fudbalom, i to dva puta sa po četiri gola u mreži rivala.

"Nakon što smo promenili boju stadiona ostvarili smo pet pobeda uz sjajnu gol razliku. To je ono što navijači žele – lep, ofanzivan fudbal i pobede. Zlatna boja na našem stadionu je veoma lepa, nema potrebe da je sada menjamo", rekao je Piksi.

Gvangdžu je 18. juna remizirao peti putu nizu, što je bio šesti uzastopni meč bez pobede. Usledila su dva trijumfa, oba u gostima, a onda serija od tri poraza sredinom jula. R&F nije slavio kod kuće od 12. marta. Konačno, 19. jula, Piksijev tim je savladao gradskog rivala u Kupu, što je bila prva pobeda kod kuće posle četiri meseca. U međuvremenu, R&F je nadigrao Janbijan i još jednom Gvangdžu kod kuće u Superligi, nakon čega je doživeo debakl u gostima 7:2, ali je razbio Liaoning i Đangsu na svom terenu sa 4:1, odnosno 4:2.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar