"Бингу" шест милиона одштете

Сарајево осигурање је почело исплату једне од највећих појединачних штета у послијератном периоду - тузланском Бинго за објекат који је изгорио у Мостару.

Босна и Херцеговина 10.08.2017 | 13:00
"Бингу" шест милиона одштете
"Иако се ради о вјероватно и највећој појединачној штети у послијератном раздобљу Сарајево осигурање без проблема већ исплаћује штету нашем великом, угледном господарском субјекту какав је Бинго.

Крајем јуна Бингу је исплаћен 1 милијун марака за штету по полици којом је била осигурана роба у објекту. До краја август ове године Сарајево осигурање ће авансно исплатити 5.000.000 КМ за штету на објекту, а остатак износа након коначног налаза надлежних тијела како би објект Бинго Мостар био стављен у функцију", казао је Ариф Кулић, директор Сарајево осигурања у разговору за Патрију.

Крајем априла ове године у само три сата у потпуности је изгорио велики тржни центар Бинго у Мостару. Ватра је прогутала комплетну монтажну зграда и све што се у њој налазило.

Срећом, у пожару нико није повријеђен. Резултати истраге о узроку пожара, показали су да ја ватру узроковао квар на утичници продужног кабла.

Овај тржни центар отворен је 2011. године и био је величине 2.500 метара квадратних, а запошљавао је 100 радника. Бинго је касније објавио да радници неће остати без плата и радних мјеста, а у међувремену су почели радови на обнови објекта.

Раније је најављивано да ће нови Бинго бити отворен током септембра ове године. Тек након информације о исплати одштете може се закључити колика је штета настала у овој несрећи, али и колико је напора морало бити уложено да се прича започне из почетка и да велики тржни центар поново буде отворен. 

(Агенције)
(Фото: Архива)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

аха

10.08.2017 11:03

Каква исплата ако је употребљавана неисправна инсталација? Сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

10.08.2017 11:37

Сарајево осигурање неисплацује ни кад имате судско рјесење, а одкуд онда да исплати Бингу

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Нереалан

10.08.2017 12:21

Сарајево Осигурање исплаћује све што је написано у уговору, без обзира био то Бинго или украдена кокош Маре са Хреше. Ја сам без проблема наплатио штету/крађу ствари са викендице, нико није покушао да ме "заврне" за једну марку.

Name

Q

10.08.2017 13:10

Свака част осигуравајуцој кући.Без валидних доказа и налаза нико неби дао новац.Такве куће треба поштовати и улагати у њу.

Name

Манис

10.08.2017 22:16

Мени је Сарајево осигурање исплатило стету за једног Опела за вријеме рата.Опел је имао извозне таблице...знаци довезен да се прода а овај сто ме је ударио имао је тада оне старе БиХ табле из Yугославије..Ја сам Опела платио 700 цхф а Сарајево осигурање ми је на име стете исплатило 3 900 Свајцарских франака..Ма права куца да се ради са њима.

Name

Систем друствене самозастите

10.08.2017 13:39

Кад поцне да прокисњава и да се цује фајтнина, запалис и и претворис у сухе, суставе папирице. Онда тим папирица платис прављење новог, модернијег објекта. Долар мора да се врти, такав је сад систем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

15.08.2017 11:49

Па то је платио за Диту од осигурања а роба која је изгорјела отписан ПДВ и када се сагледа 6-1=5мил му остало и преписани рецепт од Станица.

ОДГОВОРИТЕ