Фергусон: Желите ли студирати у УК

Британски амбасадор у БиХ, Едвард Фергусон је објавио блог о Шевенинг стипендијама за постдипломске студије у УК-у које се нуде грађанима БиХ.

Босна и Херцеговина 10.08.2017 | 11:06
Фергусон: Желите ли студирати у УК
Желите ли студирати у Уједињеном Краљевству?

Јесте ли чули за Шевенинген? То је британски програм стипендирања међународних студената, најбољи те врсте.  Омогућава вам да похађате постдипломске студије по вашем избору на било ком универзитету у Уједињеном Краљевству.  Ви учите, а ми покријемо трошкове, укључујући и школарину и трошкове путовања.  Плаћамо чак и трошкове живота, наводи се у позиву.

Систем високог образовања у Уједињеном Краљевству је један од најбољих на свијету.  Чак 59 тренутних предсједника држава или влада су студирали у Уједињеном Краљевству, што је више него у било којој другој земљи.  Три универзитета у Уједињеном Краљевству су рангирана међу десет најбољих на свијету, укључујући и Универзитет Оxфорд гдје сам ја студирао, а који је тренутно рангиран као најбољи у свијету.  Од технологије до медицине, 76% истраживања проведених на универзитетима у Уједињеном Краљевству се сматра водећим у свијету.

Прошле године, Уједињено Краљевство је зажељело добродошлицу више од 1900 Шевенинген стипендиста из 160 земаља, укључујући и 12 студената из БиХ.  Они су похађали различите смјерове, попут права, финансија, туризма, међународних односа и информатике, на универзитетима укључујући Оxфорд, УЦЛ, Кинг’с Цоллеге Лондон, Гласгоw, Астон и Дурхам.

Ако желите да сазнате више, посјетите wеб-страницу www.цхевенинг.орг или контактирајте Михру Терзић у Британској амбасади путем е-маила  бритемба@бих.нет.ба. 

Крајњи рок за апликације за академску годину 2018./2019. је 7. новембар, па не оклијевајте. Почните одмах попуњавати пријаву. Контактирајте универзитете што прије.  Одаберите три програма по вашем избору.

Закажите термин за полагање теста енглеског језика.  И провјерите са вашим послодавцем да ли можете добити слободну годину за студије. С нестрпљењем очекујемо ваше јављање и надамо се да ћете се придружити глобалној Шевенинг мрежи, наведено је у позиву Фергусона, а опширнији садржај позива прочитајте на хттпс://блогс.фцо.гов.ук/бс/едwардфергусон/2017/08/10/зелите-ли-студирати-у-уједињеном-краљевству/

(БН)
 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миле

10.08.2017 10:33

Одсколујете ви нама насу дјецу они тамо виде како систем функционисе врате се у РС покусају да несто мењају ми их оптузимо да су енглески спијуни они спакују кофере и пут запада. И тако у недоглед али добро је сто це те одсколовати пар младих људи и спасити их од ових Босанско Херцеговацких аздаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цол

10.08.2017 14:39

Миле апсулутно тацно

Name

Будале,

11.08.2017 06:45

Мисоловка је то брале,код енглиса нема ниста дзаба"то прица како се униставају мали народи и дрзаве" не лудујте ;код куце своје је најлепсе,каква је такваје. немају новаца за мене ' са којим би ме платили . незнам колико бн тв : мазне лове од ингл .да ваљају ,и оптерецују насу омладину.

Name

За муслимане

10.08.2017 21:54

Ово је за муслиманску дјецу.Српска ту не могу.Нису нам ни дјеца подобна.Насој браци Енглезима.

ОДГОВОРИТЕ