Ferguson: Želite li studirati u UK

Britanski ambasador u BiH, Edvard Ferguson je objavio blog o Ševening stipendijama za postdiplomske studije u UK-u koje se nude građanima BiH.

Bosna i Hercegovina 10.08.2017 | 11:06
Ferguson: Želite li studirati u UK
Želite li studirati u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Jeste li čuli za Ševeningen? To je britanski program stipendiranja međunarodnih studenata, najbolji te vrste.  Omogućava vam da pohađate postdiplomske studije po vašem izboru na bilo kom univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu.  Vi učite, a mi pokrijemo troškove, uključujući i školarinu i troškove putovanja.  Plaćamo čak i troškove života, navodi se u pozivu.

Sistem visokog obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu je jedan od najboljih na svijetu.  Čak 59 trenutnih predsjednika država ili vlada su studirali u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji.  Tri univerziteta u Ujedinjenom Kraljevstvu su rangirana među deset najboljih na svijetu, uključujući i Univerzitet Oxford gdje sam ja studirao, a koji je trenutno rangiran kao najbolji u svijetu.  Od tehnologije do medicine, 76% istraživanja provedenih na univerzitetima u Ujedinjenom Kraljevstvu se smatra vodećim u svijetu.

Prošle godine, Ujedinjeno Kraljevstvo je zaželjelo dobrodošlicu više od 1900 Ševeningen stipendista iz 160 zemalja, uključujući i 12 studenata iz BiH.  Oni su pohađali različite smjerove, poput prava, finansija, turizma, međunarodnih odnosa i informatike, na univerzitetima uključujući Oxford, UCL, King’s College London, Glasgow, Aston i Durham.

Ako želite da saznate više, posjetite web-stranicu www.chevening.org ili kontaktirajte Mihru Terzić u Britanskoj ambasadi putem e-maila  [email protected]

Krajnji rok za aplikacije za akademsku godinu 2018./2019. je 7. novembar, pa ne oklijevajte. Počnite odmah popunjavati prijavu. Kontaktirajte univerzitete što prije.  Odaberite tri programa po vašem izboru.

Zakažite termin za polaganje testa engleskog jezika.  I provjerite sa vašim poslodavcem da li možete dobiti slobodnu godinu za studije. S nestrpljenjem očekujemo vaše javljanje i nadamo se da ćete se pridružiti globalnoj Ševening mreži, navedeno je u pozivu Fergusona, a opširniji sadržaj poziva pročitajte na https://blogs.fco.gov.uk/bs/edwardferguson/2017/08/10/zelite-li-studirati-u-ujedinjenom-kraljevstvu/

(BN)
 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mile

10.08.2017 10:33

Odskolujete vi nama nasu djecu oni tamo vide kako sistem funkcionise vrate se u RS pokusaju da nesto menjaju mi ih optuzimo da su engleski spijuni oni spakuju kofere i put zapada. I tako u nedogled ali dobro je sto ce te odskolovati par mladih ljudi i spasiti ih od ovih Bosansko Hercegovackih azdaja.

ODGOVORITE
Name

col

10.08.2017 14:39

Mile apsulutno tacno

Name

Budale,

11.08.2017 06:45

Misolovka je to brale,kod englisa nema nista dzaba"to prica kako se unistavaju mali narodi i drzave" ne ludujte ;kod kuce svoje je najlepse,kakva je takvaje. nemaju novaca za mene ' sa kojim bi me platili . neznam koliko bn tv : mazne love od ingl .da valjaju ,i opterecuju nasu omladinu.

Name

Za muslimane

10.08.2017 21:54

Ovo je za muslimansku djecu.Srpska tu ne mogu.Nisu nam ni djeca podobna.Nasoj braci Englezima.

ODGOVORITE