Почиње сабор трубача у Гучи

Припреме су готове, први гости већ су стигли, а и прве трубе засвирале. Званично ће 57. Сабор трубача бити отворен сутра, али провод је већ почео.

Србија 09.08.2017 | 22:19
Почиње сабор трубача у Гучи
На улицама у драгачевској варошици већ је живо. Доста је гостију који су стигли и пре свечаног отварања, да осете предсаборску атмосферу и уживају у звуцима трубе.

Велики број трубачких оркестара је већ ту, свирају пролазницима, у локалима, неки се припремају за такмичења.

Кувају се српски специјалитети. Неке рачунице показују да ће овде до недеље радити више од 1.000 конобара, кувара и њихових помоћника.



Улаз, паркинг и сви концерти на овогодишњем сабору су бесплатни, па организатори очекују рекордну посету.

Овогодишњи сабор у знаку повратка труби обележиће бројни наступи најбољих српских оркестара. Почиње полуфинале за сениоре, а наредних дана на програму су такмичења за престижне саборске награде.



Полиција је већ почела појачану контролу возача на свим прилазима Гучи. Прошле године контролисано је више од 10.000 возила, а због вожње под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 219 возача.

Није на одмет још један апел свима који тек планирају пут ка престоници трубе или се враћају, за опрез у вожњи, како би сви сабораши из Гуче безбедно стигли на своја одредишта.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајишник

10.08.2017 05:03

Ми крајишници имамо своје крајишке пјесме и Гуча нас уопште не интересује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

10.08.2017 05:07

Знам да ће многи реаговати на коментар али за мене ( нисам сам ) је Гуча прави циганлук.Ако је то КУЛТУРНИ догађај не знам шта су остали концерти,сабори који се одржавају.У Гучу долазе странци.Па долазе они који се налијевају пива па леже по шанцевима и крај пута.Једном био никад више.Ако је ово културна манифестација и ако се овим Србија поноси онда свака част,парада пива и пијанчења.Свака част Еxиту,Беер фесту итд али сабор у Гучи је само за Кустурицу да сними наставак филма о Перхану Крка се печење,нападају те проститутке,пијанци повраћају крај пута,коме је ово лијепо,поштујем

ОДГОВОРИТЕ