Počinje sabor trubača u Guči

Pripreme su gotove, prvi gosti već su stigli, a i prve trube zasvirale. Zvanično će 57. Sabor trubača biti otvoren sutra, ali provod je već počeo.

Srbija 09.08.2017 | 22:19
Počinje sabor trubača u Guči
Na ulicama u dragačevskoj varošici već je živo. Dosta je gostiju koji su stigli i pre svečanog otvaranja, da osete predsaborsku atmosferu i uživaju u zvucima trube.

Veliki broj trubačkih orkestara je već tu, sviraju prolaznicima, u lokalima, neki se pripremaju za takmičenja.

Kuvaju se srpski specijaliteti. Neke računice pokazuju da će ovde do nedelje raditi više od 1.000 konobara, kuvara i njihovih pomoćnika.Ulaz, parking i svi koncerti na ovogodišnjem saboru su besplatni, pa organizatori očekuju rekordnu posetu.

Ovogodišnji sabor u znaku povratka trubi obeležiće brojni nastupi najboljih srpskih orkestara. Počinje polufinale za seniore, a narednih dana na programu su takmičenja za prestižne saborske nagrade.Policija je već počela pojačanu kontrolu vozača na svim prilazima Guči. Prošle godine kontrolisano je više od 10.000 vozila, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 219 vozača.

Nije na odmet još jedan apel svima koji tek planiraju put ka prestonici trube ili se vraćaju, za oprez u vožnji, kako bi svi saboraši iz Guče bezbedno stigli na svoja odredišta.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

10.08.2017 07:03

Mi krajišnici imamo svoje krajiške pjesme i Guča nas uopšte ne interesuje.

ODGOVORITE
Name

ap

10.08.2017 07:07

Znam da će mnogi reagovati na komentar ali za mene ( nisam sam ) je Guča pravi ciganluk.Ako je to KULTURNI događaj ne znam šta su ostali koncerti,sabori koji se održavaju.U Guču dolaze stranci.Pa dolaze oni koji se nalijevaju piva pa leže po šancevima i kraj puta.Jednom bio nikad više.Ako je ovo kulturna manifestacija i ako se ovim Srbija ponosi onda svaka čast,parada piva i pijančenja.Svaka čast Exitu,Beer festu itd ali sabor u Guči je samo za Kusturicu da snimi nastavak filma o Perhanu Krka se pečenje,napadaju te prostitutke,pijanci povraćaju kraj puta,kome je ovo lijepo,poštujem

ODGOVORITE