Пријава полиције против Томпсона

Против пјевача усташких пјесама Марка Перковића Томпсона полиција је поднијела оптужни приједлог након његовог концерта у Слуњу у суботу, 5. августа, на коме су скандирани усташки поздрави и пјеване пјесме, а дио публике носио је одјећу и заставе с отиснутим усташким поздравом "за дом спремни".

Регион 09.08.2017 | 20:06
Пријава полиције против Томпсона
Перковић је пријављен због кршења Закона о прекршајима против јавног реда и мира приликом наступа на концерту одржаном у склопу 22 године од злочиначке акције "Олуја", а криминалистичком истрагом биће утврђен идентитет евентуалних других људи које су током концерта реметили јавни ред и мир.

Портпарол карловачке полиције Сенка Старовешки потврдила је да је прекршајно пријављен извођач због кршења члана Закона, којим се брани истицање непримјерених симбола, текстова, слика или цртежа, као и извођење или репродуцирање пјесама, композиција или текстова који ремете јавни ред и мир, преносе хрватски медији.

"Криминалистичка истрага, прије свега, значи да ће се на основу снимака и фотографија покушати установити идентитет других особа против којих би онда накнадно били поднесени обавезни прекршајни налози", рекла је Старовешки.

Осим полиције, бројне новинарске екипе у суботу су снимиле скандирање усташких поздрава и пјевање пјесама, те одјећу и барјаке дијела публике с отиснутим усташким поздравом "за дом спремни", гласно скандирање "за дом спремни", што нико није прекидао, чак ни током говора министра хрватских ратних ветерана Томе Медведа.

На Перковићевом концерту снимљене су бројне особе са мајицама исписаним тим поздравом, што је објављено и по порталима и друштвеним мрежама те полиција, како је рекла Старовешки, тек треба да утврди њихов идентитет.

Идентитет пјевача који је с позорнице запјевао пјесму "Бојна Чавоглаве" познат је, као и чињеница да та пјесма почиње с узвиком "За дом спремни" због чега је прошле године истим поводом у Книну био прекршајно пријављен и на Прекршајном суду новчано кажњен, те је касније рекао да је тај поздрав дио пјесме која није забрањена и која његује сјећање на посљедњи рат.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар