Prijava policije protiv Tompsona

Protiv pjevača ustaških pjesama Marka Perkovića Tompsona policija je podnijela optužni prijedlog nakon njegovog koncerta u Slunju u subotu, 5. avgusta, na kome su skandirani ustaški pozdravi i pjevane pjesme, a dio publike nosio je odjeću i zastave s otisnutim ustaškim pozdravom "za dom spremni".

Region 09.08.2017 | 20:06
Prijava policije protiv Tompsona
Perković je prijavljen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu održanom u sklopu 22 godine od zločinačke akcije "Oluja", a kriminalističkom istragom biće utvrđen identitet eventualnih drugih ljudi koje su tokom koncerta remetili javni red i mir.

Portparol karlovačke policije Senka Staroveški potvrdila je da je prekršajno prijavljen izvođač zbog kršenja člana Zakona, kojim se brani isticanje neprimjerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenje ili reproduciranje pjesama, kompozicija ili tekstova koji remete javni red i mir, prenose hrvatski mediji.

"Kriminalistička istraga, prije svega, znači da će se na osnovu snimaka i fotografija pokušati ustanoviti identitet drugih osoba protiv kojih bi onda naknadno bili podneseni obavezni prekršajni nalozi", rekla je Staroveški.

Osim policije, brojne novinarske ekipe u subotu su snimile skandiranje ustaških pozdrava i pjevanje pjesama, te odjeću i barjake dijela publike s otisnutim ustaškim pozdravom "za dom spremni", glasno skandiranje "za dom spremni", što niko nije prekidao, čak ni tokom govora ministra hrvatskih ratnih veterana Tome Medveda.

Na Perkovićevom koncertu snimljene su brojne osobe sa majicama ispisanim tim pozdravom, što je objavljeno i po portalima i društvenim mrežama te policija, kako je rekla Staroveški, tek treba da utvrdi njihov identitet.

Identitet pjevača koji je s pozornice zapjevao pjesmu "Bojna Čavoglave" poznat je, kao i činjenica da ta pjesma počinje s uzvikom "Za dom spremni" zbog čega je prošle godine istim povodom u Kninu bio prekršajno prijavljen i na Prekršajnom sudu novčano kažnjen, te je kasnije rekao da je taj pozdrav dio pjesme koja nije zabranjena i koja njeguje sjećanje na posljednji rat.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar