Нови уговор селектору Италије

Имамо три циља, нападамо ЕУРО 2020. године! Ђанпјеро Вентура остаје на клупи Азура и после Мундијала у Русији.

Фудбал 11.08.2017 | 10:00
Нови уговор селектору Италије
Италијани су скинули једно од важнијих питања са денвног реда. Председник тамошњег савеза, Карло Тавекио, објавио је да је селектор државног тима Ђанпјеро Вентурапродужио уговор на још две године.

Претходна сарадња била је орочена до краја Мундијала у Русији, да би данас, на конференцији за медије у Риму, објављено како је Вентура потписао нови уговор, који му гарантује да ће предводити Азуре до лета 2020, односно док се на зврши наредно Првенство Европе.

„Поверење које ми је указано даје ми могућност да урадим нешто важно. Почели смо смену генерација, која још није завршена. Пред нама су три циља: први је да се пласирамо на Мундијал, други да будемо изненађење у Русији, а трећи да будемо међу фаворитима за освајање наредног ЕП-а“, поручио је Ђанпјеро Вентура.

Под његовим вођством Италија је добила седам од десет утакмица, тренутно се налази на деоби првог места са Шпанијом у квалификационој Групи Г за пласман на Првенство света 2018, а наредни меч игра баш против Црвене фурије, 2. септембра у Мадриду.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар