Novi ugovor selektoru Italije

Imamo tri cilja, napadamo EURO 2020. godine! Đanpjero Ventura ostaje na klupi Azura i posle Mundijala u Rusiji.

Fudbal 11.08.2017 | 10:00
Novi ugovor selektoru Italije
Italijani su skinuli jedno od važnijih pitanja sa denvnog reda. Predsednik tamošnjeg saveza, Karlo Tavekio, objavio je da je selektor državnog tima Đanpjero Venturaprodužio ugovor na još dve godine.

Prethodna saradnja bila je oročena do kraja Mundijala u Rusiji, da bi danas, na konferenciji za medije u Rimu, objavljeno kako je Ventura potpisao novi ugovor, koji mu garantuje da će predvoditi Azure do leta 2020, odnosno dok se na zvrši naredno Prvenstvo Evrope.

„Poverenje koje mi je ukazano daje mi mogućnost da uradim nešto važno. Počeli smo smenu generacija, koja još nije završena. Pred nama su tri cilja: prvi je da se plasiramo na Mundijal, drugi da budemo iznenađenje u Rusiji, a treći da budemo među favoritima za osvajanje narednog EP-a“, poručio je Đanpjero Ventura.

Pod njegovim vođstvom Italija je dobila sedam od deset utakmica, trenutno se nalazi na deobi prvog mesta sa Španijom u kvalifikacionoj Grupi G za plasman na Prvenstvo sveta 2018, a naredni meč igra baš protiv Crvene furije, 2. septembra u Madridu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar