Новаку признање Дјечије амбасаде

На Дечјој земљи „М“ у селу Међашима, код Бијељине, јуче је покренута иницијатива за подизање спомен знамења рекету Новака
Ђоковића, нашег прослављаеног тенисера, рекао је Душан Томић, генерални секретар Дечје амбасаде „Међаши“.

Република Српска 09.08.2017 | 19:23
Новаку признање Дјечије амбасаде
Знамење Ђоковићу биће постављено између споменика научнику Николи Тесли и виолини Стефана Миленковића, који је пре више од четврт века био први дечји конзул Дечје амбасаде из Међаша, која се, од оснивања, пре скоро три деценије, бави промоцијом знања, уметности, хуманости, племенитости и љубави за људе, посебно за децу.

Од Ђоковића се очекује да пошаље у Међаше свој рекет и пет лоптица за, како каже Томић, „по једну за децу на сваком континетну“.

Петар Ђокић, потпредседник Владе РС, како каже Томић, „подржао је ову иницијативу као и друге које води Дечја амбасада у овом лепом семберском селу“.



Душан Томић и инжењер Благоје Јосиповић упознали су госта о програмима ове хуманитартне, образовне и културне организације за ову е годину.

Ђокић је обећао, по Томићевим речима, да ће о томе да обавести Владу РС.

На челу Одбора за спомен знамења Ђоковићу је осведочени хуманиста Благоје Јосиповић, родом из Богутова Села, на Мајевици, који је у таквим мисијама више од четири деценије, у иностранству, бившој СФРЈ и данас у РС, БиХ и Србији као својеврстан амбасадор са људима са свих меридијана који имају осећај за наше вредности.

(БН телевизија/В.М.)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Никола Савић Београд

09.08.2017 17:54

Браво господине Ђокићу. Ти си први политичар који је стао уз овакву велепну и светску идеју. Поносан сам на моје Србе преко Дрине. Наравно и на великог Новака Ђоковића .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ради истине

09.08.2017 18:18

Дјечију амбасаду Међаши је посјетио и Мартин Рагуж и Садик Ахметовић и Огњен Тадић. То је учинио и Кардинал узорити Винко Пуљић. Тек толико да се зна!

Name

Твој друг из Брчког

09.08.2017 18:43

Свака ти част Злајо. Од великог ратника у рату до још већег миротворца у миру. Лепо ти стоји кравата!

Name

Јово из Данске

09.08.2017 18:30

Хала Богу да имамо оваквих људи. Да Данска има Дјечију амбасаду, Николу Тслу и виолину славног вилинисте стефана Миленкоића у њу би долазио цијели свијет. елим све најбоље овим људима. Пуно поздрава господину Петру Ђокићу и хвала и у моје име.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко из Сремске Митровице

09.08.2017 18:41

И ја сам био у Међашима са децом када је био наш амбасадор - амбасадор Србије из Сарајева у посети Дечијој мбсади. То је било пре неколико година. Чини ми се да је тада био у Међашима и амбасадор Шпаније и да Шпанија има своју улицу у Међашима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријатељ из БГ

10.08.2017 05:11

Власт Српске је слијепа на овакве идеје и иницијативе.Нема простора за личну промоцију политичара па нема ни помоћи. Дјечија амбасада као идеја је невјероватна, идеја о дјечијој столици у Уједињеним Нацијама коју промовише Душко Томић и коју сам чуо од њега је нешто зашта се треба залагати. Било би лијепо да та иницијатива крене из редова нашег народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бгд

12.08.2017 10:09

Сјајна идеја, свака част. Само напред и желим вам да доведете Ђоковића у међаше. Долазим обавезно!

ОДГОВОРИТЕ