Novaku priznanje Dječije ambasade

Na Dečjoj zemlji „M“ u selu Međašima, kod Bijeljine, juče je pokrenuta inicijativa za podizanje spomen znamenja reketu Novaka
Đokovića, našeg proslavljaenog tenisera, rekao je Dušan Tomić, generalni sekretar Dečje ambasade „Međaši“.

Republika Srpska 09.08.2017 | 19:23
Novaku priznanje Dječije ambasade
Znamenje Đokoviću biće postavljeno između spomenika naučniku Nikoli Tesli i violini Stefana Milenkovića, koji je pre više od četvrt veka bio prvi dečji konzul Dečje ambasade iz Međaša, koja se, od osnivanja, pre skoro tri decenije, bavi promocijom znanja, umetnosti, humanosti, plemenitosti i ljubavi za ljude, posebno za decu.

Od Đokovića se očekuje da pošalje u Međaše svoj reket i pet loptica za, kako kaže Tomić, „po jednu za decu na svakom kontinetnu“.

Petar Đokić, potpredsednik Vlade RS, kako kaže Tomić, „podržao je ovu inicijativu kao i druge koje vodi Dečja ambasada u ovom lepom semberskom selu“.



Dušan Tomić i inženjer Blagoje Josipović upoznali su gosta o programima ove humanitartne, obrazovne i kulturne organizacije za ovu e godinu.

Đokić je obećao, po Tomićevim rečima, da će o tome da obavesti Vladu RS.

Na čelu Odbora za spomen znamenja Đokoviću je osvedočeni humanista Blagoje Josipović, rodom iz Bogutova Sela, na Majevici, koji je u takvim misijama više od četiri decenije, u inostranstvu, bivšoj SFRJ i danas u RS, BiH i Srbiji kao svojevrstan ambasador sa ljudima sa svih meridijana koji imaju osećaj za naše vrednosti.

(BN televizija/V.M.)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nikola Savić Beograd

09.08.2017 17:54

Bravo gospodine Đokiću. Ti si prvi političar koji je stao uz ovakvu velepnu i svetsku ideju. Ponosan sam na moje Srbe preko Drine. Naravno i na velikog Novaka Đokovića .

ODGOVORITE
Name

Radi istine

09.08.2017 18:18

Dječiju ambasadu Međaši je posjetio i Martin Raguž i Sadik Ahmetović i Ognjen Tadić. To je učinio i Kardinal uzoriti Vinko Puljić. Tek toliko da se zna!

Name

Tvoj drug iz Brčkog

09.08.2017 18:43

Svaka ti čast Zlajo. Od velikog ratnika u ratu do još većeg mirotvorca u miru. Lepo ti stoji kravata!

Name

Jovo iz Danske

09.08.2017 18:30

Hala Bogu da imamo ovakvih ljudi. Da Danska ima Dječiju ambasadu, Nikolu Tslu i violinu slavnog viliniste stefana Milenkoića u nju bi dolazio cijeli svijet. elim sve najbolje ovim ljudima. Puno pozdrava gospodinu Petru Đokiću i hvala i u moje ime.

ODGOVORITE
Name

Mirko iz Sremske Mitrovice

09.08.2017 18:41

I ja sam bio u Međašima sa decom kada je bio naš ambasador - ambasador Srbije iz Sarajeva u poseti Dečijoj mbsadi. To je bilo pre nekoliko godina. Čini mi se da je tada bio u Međašima i ambasador Španije i da Španija ima svoju ulicu u Međašima.

ODGOVORITE
Name

Prijatelj iz BG

10.08.2017 05:11

Vlast Srpske je slijepa na ovakve ideje i inicijative.Nema prostora za ličnu promociju političara pa nema ni pomoći. Dječija ambasada kao ideja je nevjerovatna, ideja o dječijoj stolici u Ujedinjenim Nacijama koju promoviše Duško Tomić i koju sam čuo od njega je nešto zašta se treba zalagati. Bilo bi lijepo da ta inicijativa krene iz redova našeg naroda.

ODGOVORITE
Name

bgd

12.08.2017 10:09

Sjajna ideja, svaka čast. Samo napred i želim vam da dovedete Đokovića u međaše. Dolazim obavezno!

ODGOVORITE