Петровић:Био сам на корак од смрти

Премор од концертне сезоне могао је славног трубача Дејана Петровића да кошта живота јер је пре неколико дана на повратку са наступа заспао за воланом, изгубио контролу над возилом, излетео са пута и само чудом прошао без повреда.

Србија 09.08.2017 | 15:22
Петровић:Био сам на корак од смрти
О томе колико га је делило од смрти најбоље показују слике његовог џипа марке “мерцедес” који је потпуно уништен док је носилац титуле “прва труба света” прошао само са огреботинама.

До саобраћајне незгоде је дошло у среду, 2. Августа, у Овчар Бањи недалеко од манастира Никоље.

Дејан се враћао кући у Ужице са концерта који је одржао са својим “Биг Бендом” у Свилајнцу.



Тренутак у коме га је савладао премор био је довољан да заспи и изгуби контролу над возилом које је излетело са пута и неколико пута се преврнуло пре него што се зауставило.

- Не знам колико ми је требало да се опоравим од првобитног шока, али чим сам дошао себи прво сам проверио да ли могу да покрећем руке и ноге и онда сам лагано изашао из кола. Када сам се удаљио, следио сам се од призора јер је ауто био потпуно уништен. Позвао сам помоћ која се брзо појавила и одвезен сам у болницу где је констатовано да немам никаквих прелома, да сам угруван и да сем пар ситних огреботина немам никаквих повреда. Бог и Свети Илија, чији је празник тог дана обележаван, су очигледно желели да живим и спасили ми живот. Немам другог објашњења – рекао је славни музичар који истиче да ће овај датум славити као други рођендан.



- Био сам на корак од смрти, али сам преживео и желим да ово искуство поделим са другима да их упозорим да је довољан само тренутак да изгубите живот или угрозите туђе животе. Ми музичари смо посебно угрожени јер често прелазимо велике релација, возимо уморни и неиспавани. Па погледајте без колико смо уметника остали у саобраћајним несрећама. Ја сам, хвала Богу, избегао да будем један од њих, а после свега сам чак размишљао и да ли да уопште причам о незгоди. Зато се и нисам оглашавао првих дана. Међутим, схватио сам да дугујем другима да им својим примером скренем пажњу да је живот најдрагоценији и да треба учинити све да га не угрозимо – истиче Петровић, који због свега ипак није отказао обавезе па ће тако са својим „Биг Бендом“ наступити у четвртак на Сабору трубача у Гучи.



- Бићу тамо где сам и почео свој успон каријере и доживео неке од највећих успеха да са својим колегама и пријатељима из „Биг Бенда“ музиком и трубом славим живот – закључио је Дејан.

(Ало.рс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Неко из масе

09.08.2017 13:36

Постовани Дејане, надам се да це те убудуце цувати. Колико се сјецам, Ви сте изгибили оца у његовој 38 години. Велика би стета била да изгубимо јос једног великог трубаца младог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

09.08.2017 15:49

Дејане ти си паметан и образован знаш да се енергија неможе само трошити тј. обновити. Значи послије концерта спавање или други (професионални) возач.Пуно среће у животу чувај се па ће те и бог чувати.

Name

Хвала...

09.08.2017 13:39

И Богу и Светом Илији, јер позитивна енергија из твоје трубе је нешто што се већ дуго дуго није осјетило на овим просторима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирих

09.08.2017 14:13

Бог чува добре и племените људе. А Дејан је сигурно и добар и племенит човјек. Задовољство и част ми је што се познајемо. Брате Деки чувај се и нека те Бог чува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто

09.08.2017 14:26

Само 5 дана прије тога ми се десила слицна ситуација на ауто-путу близу БГ,заспао од умора,3 х цекао на Бајакову,ударио у недузне људе и сва среца ни њима ни мени ни огреботине! Хвала Богу сто нас је све спасио! Истовремено и велика опомена свима!