Petrović:Bio sam na korak od smrti

Premor od koncertne sezone mogao je slavnog trubača Dejana Petrovića da košta života jer je pre nekoliko dana na povratku sa nastupa zaspao za volanom, izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa puta i samo čudom prošao bez povreda.

Srbija 09.08.2017 | 15:22
Petrović:Bio sam na korak od smrti
O tome koliko ga je delilo od smrti najbolje pokazuju slike njegovog džipa marke “mercedes” koji je potpuno uništen dok je nosilac titule “prva truba sveta” prošao samo sa ogrebotinama.

Do saobraćajne nezgode je došlo u sredu, 2. Avgusta, u Ovčar Banji nedaleko od manastira Nikolje.

Dejan se vraćao kući u Užice sa koncerta koji je održao sa svojim “Big Bendom” u Svilajncu.Trenutak u kome ga je savladao premor bio je dovoljan da zaspi i izgubi kontrolu nad vozilom koje je izletelo sa puta i nekoliko puta se prevrnulo pre nego što se zaustavilo.

- Ne znam koliko mi je trebalo da se oporavim od prvobitnog šoka, ali čim sam došao sebi prvo sam proverio da li mogu da pokrećem ruke i noge i onda sam lagano izašao iz kola. Kada sam se udaljio, sledio sam se od prizora jer je auto bio potpuno uništen. Pozvao sam pomoć koja se brzo pojavila i odvezen sam u bolnicu gde je konstatovano da nemam nikakvih preloma, da sam ugruvan i da sem par sitnih ogrebotina nemam nikakvih povreda. Bog i Sveti Ilija, čiji je praznik tog dana obeležavan, su očigledno želeli da živim i spasili mi život. Nemam drugog objašnjenja – rekao je slavni muzičar koji ističe da će ovaj datum slaviti kao drugi rođendan.- Bio sam na korak od smrti, ali sam preživeo i želim da ovo iskustvo podelim sa drugima da ih upozorim da je dovoljan samo trenutak da izgubite život ili ugrozite tuđe živote. Mi muzičari smo posebno ugroženi jer često prelazimo velike relacija, vozimo umorni i neispavani. Pa pogledajte bez koliko smo umetnika ostali u saobraćajnim nesrećama. Ja sam, hvala Bogu, izbegao da budem jedan od njih, a posle svega sam čak razmišljao i da li da uopšte pričam o nezgodi. Zato se i nisam oglašavao prvih dana. Međutim, shvatio sam da dugujem drugima da im svojim primerom skrenem pažnju da je život najdragoceniji i da treba učiniti sve da ga ne ugrozimo – ističe Petrović, koji zbog svega ipak nije otkazao obaveze pa će tako sa svojim „Big Bendom“ nastupiti u četvrtak na Saboru trubača u Guči.- Biću tamo gde sam i počeo svoj uspon karijere i doživeo neke od najvećih uspeha da sa svojim kolegama i prijateljima iz „Big Benda“ muzikom i trubom slavim život – zaključio je Dejan.

(Alo.rs)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Neko iz mase

09.08.2017 15:36

Postovani Dejane, nadam se da ce te ubuduce cuvati. Koliko se sjecam, Vi ste izgibili oca u njegovoj 38 godini. Velika bi steta bila da izgubimo jos jednog velikog trubaca mladog.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

09.08.2017 17:49

Dejane ti si pametan i obrazovan znaš da se energija nemože samo trošiti tj. obnoviti. Znači poslije koncerta spavanje ili drugi (profesionalni) vozač.Puno sreće u životu čuvaj se pa će te i bog čuvati.

Name

Hvala...

09.08.2017 15:39

I Bogu i Svetom Iliji, jer pozitivna energija iz tvoje trube je nešto što se već dugo dugo nije osjetilo na ovim prostorima...

ODGOVORITE
Name

Cirih

09.08.2017 16:13

Bog čuva dobre i plemenite ljude. A Dejan je sigurno i dobar i plemenit čovjek. Zadovoljstvo i čast mi je što se poznajemo. Brate Deki čuvaj se i neka te Bog čuva.

ODGOVORITE
Name

Isto

09.08.2017 16:26

Samo 5 dana prije toga mi se desila slicna situacija na auto-putu blizu BG,zaspao od umora,3 h cekao na Bajakovu,udario u neduzne ljude i sva sreca ni njima ni meni ni ogrebotine! Hvala Bogu sto nas je sve spasio! Istovremeno i velika opomena svima!