Идеална разлика у годинама?!

Разлика у годинама између партнера често се негативно коментарише. Иако су у питању приватне ствари у које нико не би требало да се меша, друштвени табуи тешко умиру. Због тога су се многи научници бавили овом темом.

Свијет 09.08.2017 | 08:06
Идеална разлика у годинама?!
Недавно објављена студија у часопису Јоурнал оф Популатион Ецономицс показала је да "идеална" разлика у годинама између партнера, када је реч о брачном задовољству, не постоји.

Истраживање је показало да су и мушкарци и жене у већини случајева били задовољнији млађим партнером и незадовољнији старијим супружником.

"Установили смо да су мушкарци који су ожењени млађим женама најзадовољнији, док су они који имају старије супруге најмање задовољни", истиче професторка коауторка студије Тера Мекиниш.

"Такође, жене које су задовољније су оне које су удате за млађе мушкарце, док су госпође које имају старије супруге мање задовољне".

Незадовољство се углавном јавља између шесте и десете године брака. Истраживачи верују да незадовољство може да се јави због различитих одговора на финансијске ситуације.

"Бележили смо како парови реагују на негативне ситуације, посебно услед лоше економске ситуације или при појави финансијских проблема у домаћинству“.

"Приметили смо да парови код којих постоји велика разлика у годинама, имају већу тенденцију да буду незадовољни својим браком када се суоче са економским проблемима у односу на парове код којих постоји мала разлика у годинама“.

Различитост у годинама такође уме да донесе различита мишљења о многим породичним питнајима и расходима, што доводи до повећане тензије у односу.

Ипак, реч је о тренду који је све популарнији и не би требало да брине оне који су задовољни животом са партнером и поред тога што постоји велика разлика у годинама.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОБА

09.08.2017 11:51

УЗ ДОДИКА БИ НАЈВИШЕ ОДГОВАРАЛА ЦЕЦА ОНДА БИ БИО КАО МЕЛАНИЈА И ТРАМП МОЖДА ТУ НЕ ШТО ИМА .МОРА СЕ И КОД НАС БИТИ У ТРЕНДУ КАД МОЖЕ ОН МОГУ И ЈА.ШТА ЈЕ МОЋ ЧУДО НЕ ВИЂЕНО

ОДГОВОРИТЕ