Idealna razlika u godinama?!

Razlika u godinama između partnera često se negativno komentariše. Iako su u pitanju privatne stvari u koje niko ne bi trebalo da se meša, društveni tabui teško umiru. Zbog toga su se mnogi naučnici bavili ovom temom.

Svijet 09.08.2017 | 08:06
Idealna razlika u godinama?!
Nedavno objavljena studija u časopisu Journal of Population Economics pokazala je da "idealna" razlika u godinama između partnera, kada je reč o bračnom zadovoljstvu, ne postoji.

Istraživanje je pokazalo da su i muškarci i žene u većini slučajeva bili zadovoljniji mlađim partnerom i nezadovoljniji starijim supružnikom.

"Ustanovili smo da su muškarci koji su oženjeni mlađim ženama najzadovoljniji, dok su oni koji imaju starije supruge najmanje zadovoljni", ističe profestorka koautorka studije Tera Mekiniš.

"Takođe, žene koje su zadovoljnije su one koje su udate za mlađe muškarce, dok su gospođe koje imaju starije supruge manje zadovoljne".

Nezadovoljstvo se uglavnom javlja između šeste i desete godine braka. Istraživači veruju da nezadovoljstvo može da se javi zbog različitih odgovora na finansijske situacije.

"Beležili smo kako parovi reaguju na negativne situacije, posebno usled loše ekonomske situacije ili pri pojavi finansijskih problema u domaćinstvu“.

"Primetili smo da parovi kod kojih postoji velika razlika u godinama, imaju veću tendenciju da budu nezadovoljni svojim brakom kada se suoče sa ekonomskim problemima u odnosu na parove kod kojih postoji mala razlika u godinama“.

Različitost u godinama takođe ume da donese različita mišljenja o mnogim porodičnim pitnajima i rashodima, što dovodi do povećane tenzije u odnosu.

Ipak, reč je o trendu koji je sve popularniji i ne bi trebalo da brine one koji su zadovoljni životom sa partnerom i pored toga što postoji velika razlika u godinama.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BOBA

09.08.2017 11:51

UZ DODIKA BI NAJVIŠE ODGOVARALA CECA ONDA BI BIO KAO MELANIJA I TRAMP MOŽDA TU NE ŠTO IMA .MORA SE I KOD NAS BITI U TRENDU KAD MOŽE ON MOGU I JA.ŠTA JE MOĆ ČUDO NE VIĐENO

ODGOVORITE