Терористи у ЕУ чекају сигнал!

Камп за обуку елитне јединице самоубица који су припремали нападе по Европи налази се на подручју Сирије.

Свијет 08.08.2017 | 22:10
Терористи у ЕУ чекају сигнал!
У Сирији је откривен камп такозване Исламске државе Ирака и Леванта (ИСИЛ) за обуку џихадиста за нападе по Европи, а за две и по године рада кампа, на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, већином "балканском рутом", тврди загребачки Вечерњи лист

"Џихадиста заробљен у недавно ослобођеном ирачком граду Мосулу открио је истражитељима податке о кампу за обуку терориста који су имали задатак да изводе терористичке нападе широм Европе. Како тврде ирачки истражитељи, ради се о изузетно високо позиционираном терористи који је био ожењен сестром једног од најближих сарадника калифа Абу Бакр Ал-Багдадија", наводи лист на свом сајту.

Ухапшени џихадиста истражитељима је дао податке да се тај камп за обуку елитне јединице самоубица који су припремали нападе по Европи налази на подручју Сирије, тврди лист.

Како се наводи, та јединица је била у координацији са симпатизерима терористичке организације Исламска држава који су регрутовани преко интернета и друштвених мрежа по целој Европи.

Сви ти терористи по завршетку обуке су преко Турске, и даље "балканском рутом", са лажним сиријским и ирачким пасошима, пребацивани у европске земље са групама миграната, наводи лист.

Џихадиста је открио и да су последњи терористи балканском рутом пребачени у фебруару 2017. и да је камп још увек активан.

За две и по године рада кампа, само на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, спавача-самоубица који чекају наредбу за акцију, тврди лист, наводећи да је џихадиста открио да су нападе на Париз и Брисел 2015. и 2016. извели терористи који су завршили обуку управо у том кампу.

(мондо.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

озбиљно

08.08.2017 22:31

СТАРАЦ КОЈИ ЈЕ ЗАКЛАО СИНА У ОБРЕНОВЦУ МРТАВ ХЛАДАН ОБЈАСНИО РАЗЛОГЕ: Морам сам то урадити јер је хтио... 93524 БЕОГРАД - Рођени син хтио је да ме води у старачки дом против моје воље. Кад смо се вратили кући, посвађали смо се и чекао сам да легне, а онда сам урадио то што сам урадио. Ја сам му пресудио, рекао је на саслушању Радомир Илић (79) из села Пироман код Обреновца, који је осумњичен да је убио сина јединца Љубисава (47) на спавању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не воде се Србијанци у Дом лако

09.08.2017 10:36

Проблем је недостатак емпатије. Једни се уморе слузеци, а луди или безобразни старци до забораве. Ја на срецу не спавам код оца. Код маме ноцим једном седмицно. Она је ниндја па су јој дјеца светиња цак иако су од једне свиње.