Teroristi u EU čekaju signal!

Kamp za obuku elitne jedinice samoubica koji su pripremali napade po Evropi nalazi se na području Sirije.

Svijet 08.08.2017 | 22:10
Teroristi u EU čekaju signal!
U Siriji je otkriven kamp takozvane Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) za obuku džihadista za napade po Evropi, a za dve i po godine rada kampa, na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, većinom "balkanskom rutom", tvrdi zagrebački Večernji list

"Džihadista zarobljen u nedavno oslobođenom iračkom gradu Mosulu otkrio je istražiteljima podatke o kampu za obuku terorista koji su imali zadatak da izvode terorističke napade širom Evrope. Kako tvrde irački istražitelji, radi se o izuzetno visoko pozicioniranom teroristi koji je bio oženjen sestrom jednog od najbližih saradnika kalifa Abu Bakr Al-Bagdadija", navodi list na svom sajtu.

Uhapšeni džihadista istražiteljima je dao podatke da se taj kamp za obuku elitne jedinice samoubica koji su pripremali napade po Evropi nalazi na području Sirije, tvrdi list.

Kako se navodi, ta jedinica je bila u koordinaciji sa simpatizerima terorističke organizacije Islamska država koji su regrutovani preko interneta i društvenih mreža po celoj Evropi.

Svi ti teroristi po završetku obuke su preko Turske, i dalje "balkanskom rutom", sa lažnim sirijskim i iračkim pasošima, prebacivani u evropske zemlje sa grupama migranata, navodi list.

Džihadista je otkrio i da su poslednji teroristi balkanskom rutom prebačeni u februaru 2017. i da je kamp još uvek aktivan.

Za dve i po godine rada kampa, samo na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, spavača-samoubica koji čekaju naredbu za akciju, tvrdi list, navodeći da je džihadista otkrio da su napade na Pariz i Brisel 2015. i 2016. izveli teroristi koji su završili obuku upravo u tom kampu.

(mondo.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ozbiljno

09.08.2017 00:31

STARAC KOJI JE ZAKLAO SINA U OBRENOVCU MRTAV HLADAN OBJASNIO RAZLOGE: Moram sam to uraditi jer je htio... 93524 BEOGRAD - Rođeni sin htio je da me vodi u starački dom protiv moje volje. Kad smo se vratili kući, posvađali smo se i čekao sam da legne, a onda sam uradio to što sam uradio. Ja sam mu presudio, rekao je na saslušanju Radomir Ilić (79) iz sela Piroman kod Obrenovca, koji je osumnjičen da je ubio sina jedinca Ljubisava (47) na spavanju.

ODGOVORITE
Name

Ne vode se Srbijanci u Dom lako

09.08.2017 12:36

Problem je nedostatak empatije. Jedni se umore sluzeci, a ludi ili bezobrazni starci do zaborave. Ja na srecu ne spavam kod oca. Kod mame nocim jednom sedmicno. Ona je nindja pa su joj djeca svetinja cak iako su od jedne svinje.