Рјешење наћи већ ове седмице

Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да је наложио министру пољопривреде Томиславу Толушићу да већ ове седмице пронађе рјешење које ће отклонити проблем са сусједним земљама у вези са повећаним таксама приликом увоза воћа и поврћа, истичући да рјешење сигурно може бити пронађено.

Регион 08.08.2017 | 21:46
Рјешење наћи већ ове седмице
"Министар Толушић је од мене добио директан налог да у разговору с министрима и службама, у складу с међунардним уговорима, у најбржем року нађе рјешење које ће отклонити тај проблем и спријечити било какву расправу о трговинском рату између Хрватске и сусједних земља", рекао је Пленковић вечерас за ХРТ.

На питање да ли се може наћи задовољавајуће рјешење за све након што су Србија, БиХ, Мекедонија и Црна Гора договориле мјере којима ће узвратити на повећане хрватске таксе и строжи надзор при увозу, Пленковић је рекао да "сигурно може".

Он је навео да је Толушићева идеја, када је доносио правилник, била ефикаснија контрола воћа и поврћа које се увози, а да се "у овом тренутку чини да је процјена њега и његових служби у смислу висине накнада која се плаћа за тај инспекцијски надзор била превисока".

Пленковић је рекао да што прије треба наставити изградњу Пељешког моста.

"Техничке карактеристике моста задовољавају највише стандарде и неће угрозити пролазак бродова према Неуму. Порука је јасна - дијалог с БиХ `да` и наставак изградње Пељешког моста уз 357 милиона евра неповратних средстава из европских фондова што прије", нагласио је Пленковић.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

£

09.08.2017 05:10

Провидна посла. Стално хоце несто испод зита. Подигну таксе за увоз пољопривредних производа, па их онда након преговора спусте, и онда иду преговори око пељеског моста и онда оцекују да праве тај мпст, нема смисла да их ови из БиХ стално у вези нецега зај.бавају. Било би то муфро да није провидно. Са свим сусједима се око нецег споре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

09.08.2017 10:45

Не лази устаса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

09.08.2017 11:32

МАЛО ЗАТЕГНИТЕ ДА СЕ ШТО ВИШЕ ЗАБАВИМО. НИСМО ОДАВНО.ЈА ИМ ПРЕДЛАЖЕМ ДА СТАВЕ ФЛАСТЕРЕ НА УСТА И НА ТАЈ НАЧИН ПОКАЖУ ДА МОГУ БИТИ ПАМЕТНИ .СТАРА ИЗРЕКА КАЖЕ БОЉЕ ПАМЕТНО ШУТЈЕТИ НЕ ГО БУДАЛАСТО ПРИЧАТИ.

ОДГОВОРИТЕ