Пиромани ширили ватру у Требињу?

На подручју града Требиња поново гори. Пожар који је избио синоћ између села Жаково и Туље ватргасци су успјели одбити од објеката, али и на лицу мјеста затећи два лица за које се сумња да су намјерно палили ватру.

Република Српска 08.08.2017 | 16:23
Пиромани ширили ватру у Требињу?
Ватра је синоћ избила између села Жаково и Туље на магистралном путу Требиње - Љубиње, а мјештани кажу да је за веома кратак временски период стигла близу њихових кућа.

"Одједном је гори читаво брдо. Срећом престо је вјетар, мало се стишало и постао је подношљив пламен. Иначе да је наставило, како је почело, ми би изгорили сигурно", каже један од мјештана села Жаково.

Куће и објекти су спашени мада се ватра и даље шири с једним краком према селу Жаково, а други је кренуо ка планини Бјеласици и Требињским брдима. Ватрогасци кажу да се ради о неприступачном терену због чега су тражили помоћ Оружаних снага БиХ.

"Села су одбрањена. Пожар нам иде горе према планини, тренутно га не можемо копненим снагама. У јутарњим сатима смо позвали хеликоптер Оружаних снага да нам они покушају да пресијеку даље напредовање. То би нам пуно значило да овај пожар не пређе у рејон сеоских брда. Ако пређе биће још копликација, имамо тамо села, путева нема, терен непродходан и непристиупачан. Предвиђам два три дана борбе са овим пожаром", изјавио је за БН телевизију командир Ватрогасне јединице Требиње, Трипо Ћук.

Овај пут на пожаришту су ухваћена два лица за које се сумња да су подметнули пожар, а наводно је ријеч о мјештанима. У Полицијској управи Требиње за сада је само потврђено да се над два лица због сумњи да су намјерно изазвали пожар врши криминалитичка обрада.

"Овај пожар је кренуо око 8:15 часова. Тада су људи у Требињу добили дојаву и изашла је та навална група. У међувремну док је дошла помоћ затекли су два лица, непосредно поред новог пожара који је удаљен одавдје 2-3 километра од почетка овог постојећег који се сада у неслућене размјере раширио горе у брда пар километара. Тако да су предати су полицији и тужилаштву на даљене истраге", тврди Миодраг Батинић из Тима за праћење и руковођење на пожариштима.

Према још увијек незваничним информацијама долазак Хелеикоптера ОС БиХ очекује се у вечерњим часовима.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар