Piromani širili vatru u Trebinju?

Na području grada Trebinja ponovo gori. Požar koji je izbio sinoć između sela Žakovo i Tulje vatrgasci su uspjeli odbiti od objekata, ali i na licu mjesta zateći dva lica za koje se sumnja da su namjerno palili vatru.

Republika Srpska 08.08.2017 | 16:23
Piromani širili vatru u Trebinju?
Vatra je sinoć izbila između sela Žakovo i Tulje na magistralnom putu Trebinje - Ljubinje, a mještani kažu da je za veoma kratak vremenski period stigla blizu njihovih kuća.

"Odjednom je gori čitavo brdo. Srećom presto je vjetar, malo se stišalo i postao je podnošljiv plamen. Inače da je nastavilo, kako je počelo, mi bi izgorili sigurno", kaže jedan od mještana sela Žakovo.

Kuće i objekti su spašeni mada se vatra i dalje širi s jednim krakom prema selu Žakovo, a drugi je krenuo ka planini Bjelasici i Trebinjskim brdima. Vatrogasci kažu da se radi o nepristupačnom terenu zbog čega su tražili pomoć Oružanih snaga BiH.

"Sela su odbranjena. Požar nam ide gore prema planini, trenutno ga ne možemo kopnenim snagama. U jutarnjim satima smo pozvali helikopter Oružanih snaga da nam oni pokušaju da presijeku dalje napredovanje. To bi nam puno značilo da ovaj požar ne pređe u rejon seoskih brda. Ako pređe biće još koplikacija, imamo tamo sela, puteva nema, teren neprodhodan i nepristiupačan. Predviđam dva tri dana borbe sa ovim požarom", izjavio je za BN televiziju komandir Vatrogasne jedinice Trebinje, Tripo Ćuk.

Ovaj put na požarištu su uhvaćena dva lica za koje se sumnja da su podmetnuli požar, a navodno je riječ o mještanima. U Policijskoj upravi Trebinje za sada je samo potvrđeno da se nad dva lica zbog sumnji da su namjerno izazvali požar vrši kriminalitička obrada.

"Ovaj požar je krenuo oko 8:15 časova. Tada su ljudi u Trebinju dobili dojavu i izašla je ta navalna grupa. U međuvremnu dok je došla pomoć zatekli su dva lica, neposredno pored novog požara koji je udaljen odavdje 2-3 kilometra od početka ovog postojećeg koji se sada u neslućene razmjere raširio gore u brda par kilometara. Tako da su predati su policiji i tužilaštvu na daljene istrage", tvrdi Miodrag Batinić iz Tima za praćenje i rukovođenje na požarištima.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama dolazak Heleikoptera OS BiH očekuje se u večernjim časovima.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar