Порука из Хумске: Тавамба и Сума велики играчи!

Први да „пребаци“ у глави, други да уђе у форму! Мирослав Ђукић саветује Камерунца да се не забавља, већ да буде такмичар.

Фудбал 08.08.2017 | 20:15
Порука из Хумске: Тавамба и Сума велики играчи!
У Подгорици је седео на клупи и није улазио, а на преосталих шест тамичарских утакмица овог лета има учинак од четири дата и два намештена гола. Не да није лоше, него је врло добро за Леандреа Тавамбу, кога после значајног побољшања у односу на минулу сезону (два поготка за шест месеци) хвали тренера Партизана, Мирослав Ђукић.

„Тавамба је озбиљан играч. Само му потребно да у глави схвати како мора у сваку утакмицу да уђе максимално. Сто посто. Да буде конкретан, да се не забавља, већ да буде такмичар. Онда ће бити озбиљан играч“, предочио је Ђукић, на конференцији за медије поводом сусрета четвртог суперлигашког кола са Вождовцем.

Похвале на рачун статистог Камерунца дошле су два дана пошто је пресудио Спартаку у Суботици, потписавши се испод минималне победе (1:0).

„Тавамба има велки простор за напредак. Поседује невероватне физичке предиспозиције, фудбалско знање је сјајно, осећа игру... Још само да „пребаци“ у глави да је за велика дела, да је способан да игра у много већој брзини. Покушаћемо да га натерамо на то“, додао је Ђукић. 

Можда коришћењем Сејдубе Суме на месту левог крила - док не дође нови играч - јер је новајлија из Слована у последња два меча деловао баш на трој страни терена.

„Сума на шпанском значи додавати, сабирати. Тако и он, свакодневно постаје све бољи. Нигде не журимо. Тек покушава да уђе у форму. Задовољни смо његовим учинком. Велики је играч. Из меча у меч ће нам дати више. Биће и падова, јер није прошао припремни период“, појаснио је Мирослав Ђукић, тренер српског првака.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар