Poruka iz Humske: Tavamba i Suma veliki igrači!

Prvi da „prebaci“ u glavi, drugi da uđe u formu! Miroslav Đukić savetuje Kamerunca da se ne zabavlja, već da bude takmičar.

Fudbal 08.08.2017 | 20:15
Poruka iz Humske: Tavamba i Suma veliki igrači!
U Podgorici je sedeo na klupi i nije ulazio, a na preostalih šest tamičarskih utakmica ovog leta ima učinak od četiri data i dva nameštena gola. Ne da nije loše, nego je vrlo dobro za Leandrea Tavambu, koga posle značajnog poboljšanja u odnosu na minulu sezonu (dva pogotka za šest meseci) hvali trenera Partizana, Miroslav Đukić.

„Tavamba je ozbiljan igrač. Samo mu potrebno da u glavi shvati kako mora u svaku utakmicu da uđe maksimalno. Sto posto. Da bude konkretan, da se ne zabavlja, već da bude takmičar. Onda će biti ozbiljan igrač“, predočio je Đukić, na konferenciji za medije povodom susreta četvrtog superligaškog kola sa Voždovcem.

Pohvale na račun statistog Kamerunca došle su dva dana pošto je presudio Spartaku u Subotici, potpisavši se ispod minimalne pobede (1:0).

„Tavamba ima velki prostor za napredak. Poseduje neverovatne fizičke predispozicije, fudbalsko znanje je sjajno, oseća igru... Još samo da „prebaci“ u glavi da je za velika dela, da je sposoban da igra u mnogo većoj brzini. Pokušaćemo da ga nateramo na to“, dodao je Đukić. 

Možda korišćenjem Sejdube Sume na mestu levog krila - dok ne dođe novi igrač - jer je novajlija iz Slovana u poslednja dva meča delovao baš na troj strani terena.

„Suma na španskom znači dodavati, sabirati. Tako i on, svakodnevno postaje sve bolji. Nigde ne žurimo. Tek pokušava da uđe u formu. Zadovoljni smo njegovim učinkom. Veliki je igrač. Iz meča u meč će nam dati više. Biće i padova, jer nije prošao pripremni period“, pojasnio je Miroslav Đukić, trener srpskog prvaka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar